TRAGEDIA Germanwings: COPILOTUL avionului era APT de zbor

| 26 mar, 18:42

Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat intr-o conferinta de presa ca Andreas Lubitz, co-pilotul care ar fi prabusit intentionat avionul Germanwings, si-a inceput pregatirea in 2008, dar ca a existat o perioada in care si-a intrerupt cursurile.

"Noi, cei de la Lufthansa, am ramas fara cuvinte cand am aflat ca avionul a fost prabusit intentionat de catre copilot".

"El si-a inceput pregatirea in 2008, a existat o scurta intrerupere a cursurilor, dar asta nu este anormal. Acesta a lucrat ca insotitor de zbor in timpul perioadei de astepare si a ocupat postul de copilot incepand cu anul 2013".

"A existat o intrerupere a pregatirii, dar dupa a revenit si a trecut de toate testele medicale si cele practice", a subliniat CEO-ul Lufthansa.

"El era 100% apt de zbor, fara nicio restrictie".

"Performantele sale de zbor erau perfecte, nu am avut niciun motiv de ingrijorare".

"Nu stim nimic referitor la motivele pentru care copilotul ar fi facut asta",
au fost declaraţiile lui Carsten Spohr.

Citeşte şi: STATISTICI: Zboruri prăbuşite intenţionat în ultimii 20 de ani

Cea mai plauzibila interpretare a faptelor petrecute in cabina avionului Germanwings prabusit marti in Alpii francezi este ca, dupa ce pilotul a iesit din cabina, copilotul a refuzat in mod deliberat sa ii deschida si pare ca acesta ar fi prabusit intentionat aeronava.

Procurorul din Marsilia a precizat, intr-o conferinta de presa, ca potrivit sunetelor care se aud pe cutia neagra acesta era in viata si respira pana la impact, fara insa a scoate niciun cuvant.

Citeşte şi: PREMIERĂ! Şeful LUFTHANSA, declaraţii despre tragedia din Alpii francezi

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ