PREMIERĂ! Şeful LUFTHANSA, declaraţii despre tragedia din Alpii francezi

| 26 mar, 16:12

Şeful Lufthansa a declarat joi că regretă tragedia aviatică, în care a fost implicată o aeronavă Germawings, subsidiara low-cost a companiei Lufthansa. El a precizat că le va fi foarte greu să îşi revină după această tragedie.

"Ne-am trimis specialistii in sudul Frantei. In ciuda tuturor masurilor de securitate nu putem sa prevenim asemenea evenimente. Am lucrat ca inginer la Lufthansa, apoi ca pilot. Securitatea a fost tot timpul prioritara. Este de necrezut ce s-a intamplat", a spus Carsten Spohr, seful Lufthansa.

"Nu stim inca de ce capitanul nu a folosit codul suplimentar sa reintre in cabina. Sau poate copilotul a folosit butonul de a bloca usile", a fost o ipoteza lansata de seful Lufthansa.

El a dezvaluit ca a fost facuta o evaluare "cu o dimensiune psihologica" a copilotului la angajare. El urma niste cursuri d epregatire pe care le intrerupsese insa si nu se cunosc motivele pentru care facuse acest lucru.

Carsten Spohr a precizat ca nu au fost realizate interviuri si cu familia si anturajul copilotului pentru ca astfel de cercetari nu se fac nicaieri in lume. El a spus ca nu va fi schimbat nimic in procesul de selectie al pilotilor, pentru ca nu aici a fost o problema, insa daca este loc de imbunatatire aceasta se va face.

Amintim ca procurorii francezi sustin ca avionul a fost prabusit intentionat de copilot.

Citeşte şi: FOTO Cine era copilotul care a provocat TRAGEDIA AVIATICĂ

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ