STATISTICI: Zboruri prăbuşite intenţionat în ultimii 20 de ani

| 26 mar, 16:31

În ultimele două decenii, patru aeronave au fost prăbuşite intenţionat de echipajele de piloţi. Dacă într-unul din cazuri, ancheta oficială a ajuns la o concluzie clară în acest sens, în două dintre ele există două rapoarte divergente.

In noiembrie 2013, o aeronava Mozambique Airlines s-a prabusit in timp ce efectua o cursa de la Maputo la Luanda, in Namibia. Anchetatorii acestui incident au ajuns la concluzia ca pilotul a avut "intentia clara" de a prabusi avionul. 33 de oameni si-au pierdut viata.

In 1999, un Boeing 767 al EgyptAir s-a prabusit pe insulta Nantucket din statula merican Massachusetts. Ancheta a dovedit ca copilotul a dezactivat sistemul de "pilot automat" al avionului si a intrat in picaj intentionat. Inainte de prabusire, copilotul a spus in cabina "ma incredintez Domnului". Echipa egipteana de ancheta a respins insa concluzia americanilor si au afirmat ca prabusirea s-ar fi datorat unei defectiuni. 217 persoane au murit in acel accident.

Citeşte şi: PREMIERĂ! Şeful LUFTHANSA, declaraţii despre tragedia din Alpii francezi

In 1997, un Boeing 737 al companiei SilkAir ce zbura de la Jakarta la Singapore s-a prabusit intr-un rau. Anchetatorii americani au concluzionat ca pilotul a actionat intentionat. Echipa indoneziana nu a ajuns la nicio concluzie. Toti cei 104 pasageri au murit.

La aceasta lista s-ar putea adauga si zborul 370 al Malaysia Airlines, disparut pe 8 martie 2014 pe ruta Beijing - Kuala Lumpur. Aeronava, inainte de disparitie, a zburat mii de kilometri intr-o alta directie, inainte sa se prabuseasca, cel mai probabil in Oceanul Indian. 239 de oameni au decedat, avionul nu este gasit nici pana astazi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ