Traian Băsescu a promulgat Legea pentru reforma în sănătate

| 08 oct, 2014

Traian Băsescu a promulgat Legea pentru reforma în sănătate în forma iniţială, după ce Camera Deputaîilor a respins solictarea sa de reexaminare a articolului potrivit căruia medicul nu este funcţionar public şi nu poate fi asimilat acestuia.

Traian Băsescu a promulgat miercuri Legea privind aprobarea OUG nr. 2/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Legea a fost adoptată în iunie de Camera Deputaţilor iar ulterior, şeful statului a retrimis-o spre reexaminare Parlamentului.

Preşedintele Băsescu a solicitat Parlamentului să se revină asupra modificării articolului 375 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii potrivit căreia medicul nu este funcţionar public şi nu poate fi asimilat acestuia.

În cererea de reexaminare, preşedintele atrăgea atenţia asupra faptului că prin această modificare medicilor li se diminuează răspunderea penală pentru 'toate infracţiunile la care subiectul activ este un funcţionar public, în sensul legii penale'.

'Prin această modificare, medicii nu mai pot fi asimilaţi în categoria funcţionarilor publici în sensul legii penale, care consideră funcţionar public 'orice persoană care exercită un serviciu de interes public prin care a fost învestită de autorităţile publice sau care este supusă controlului ori supravegherii acestora cu privire la îndeplinirea respectivului serviciu public'', preciza şeful statului în documentul amintit.

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins cererea de reexaminare a şefului statului şi a adoptat a legea privind aprobarea OUG nr. 2/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în forma trimisă spre promulgare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ