Traian Băsescu avertizează: România trebuie să se ferească dacă Putin devine stăpân la Chişinău

| 30 oct, 21:50

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că primul pas pe care președintele moldovean Nicolae Timofti trebuie să îl facă prentru rezolvarea situației cu care se confruntă Republica Moldova este formarea unui nou Guvern, deoarece  "miza majoră" este "nepredarea guvernării către partidele rusofone".

"Situaţia în Republica Moldova trebuie rezolvată foarte rapid, este primul pas care trebuie făcut de către preşedintele Timofti. Coaliţia pro-europeană trebuie să îşi formeze din nou Guvern", a declarat el în urma întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

El a declarat că în cazul Republicii Moldova există trei variante posibile. Primul ar fi "un semnal puternic din partea UE că Moldova că ar putea deveni cândva membră UE"  sau unirea Republicii Moldova cu România, scrie RomâniaTV.net.

Citeşte şi:  Traian Băsescu, declaraţii DURE la adresa procurorului general

"Cea a treia soluţie în cazul în care Republica Moldova nu primeşte nici prima şi nici a doua variantă este să ne dea Putin soluţia, adică rusificarea Republici Moldova şi crearea unor riscuri majore de securitate prin învecinarea directă cu un stat prorus la frontiera de est a României, după ce la frontiera de nord avem probleme de securitate europene", a mai spus Băsescu.

Totodată, fostul președinte a avertizat că atât Europa, cât și România trebuie să se ferească de cazul "în care Putin devine stăpân la Chişinău, direct sau indirect".


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ