Traian Băsescu: Constituţia nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum

| 10 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a reacţionat la ultimele propuneri de modificare a Legii fundamentale şi a precizat că aceasta nu trebuie să dea soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum.

"Constituţia nu dă soluţii nici pentru familie, nici pentru referendum, nici pentru alte detalii. Nu ştim unde vrem să ajungem exact, iar proiectul actual de revizuire a Constituţiei nu înseamnă simplificarea acesteia ci complicare ei", a declarat preşedintele României, în prezenţa şefului Senatului, Crin Antonescu, care este şi preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei.

Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la adoptarea celui mai recent amendament de către parlamentari, respectiv validarea referendumului cu prezenţă de minim 30% cvorum din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente. "Un referendum nu înseamnă un simplu sondaj, acesta exprimă suveranitatea poporului. Profit că sunt aici judecătorii de la Curtea Constituţională şi voi reacţiona în privinţa neluării în considerare a Referendumului din 2009", a declarat şeful statului.

Traian Băsescu a precizat că va colabora şi va fi partener cu instituţia Curţii Constituţionale şi nu va ezita să-şi exprime punctul de vedere la modificarea constituţiei şi la un alt subiect sensibil, regionalizarea. "Regionalizarea pe care o văd eu nu pare că duce la o simplificare, ci la crearea unei noi birocraţii", a conchis preşedintele.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ