Traian Băsescu, despre comparaţia cu regimul nazist:Declaraţia lui Ponta aduce grave prejudicii statului român

| 08 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni că protestează faţă de declaraţia premierului Victor Ponta potrivit căreia urmările regimului Băsescu sunt 'destul de asemănătoare cu cele lăsate de regimul nazist', arătând că afirmaţiile acestuia aduc grave prejudicii statului român şi credibilităţii României.

'Este o declaraţie care aduce grave prejudicii statului român şi credibilităţii României, fiind făcută de prim-ministru, şi vreau să ştiţi exact de ce protestez', a spus şeful statului la Palatul Cotroceni. 

El a adăugat că declaraţia premierului face mult rău credibilităţii statului român şi Guvernului României.

'Aş vrea să vad dacă înţeleg bine ce înţelege Victor Ponta prin debăsificare. Probabil că înţelege trecerea rapidă, cu costuri pentru populaţie, pe care le regret, dar o trecere rapidă prin criză şi revenire la creştere economică. Probabil că înţelege domnia sa actul de condamnare a comunismului pe care l-am făcut cu toată credinţa. Probabil trebuie debăsificată atitudinea asta. Probabil înţelege faptul că, spre deosebire de mentorii domniei sale, eu am dat dispoziţie şi s-a petrecut predarea integrală a Arhivelor fostei Securităţi către CNSAS şi de acolo am aflat cum prietenul dlui Victor Viorel Ponta, motanul Felix, era un turnător care îşi turna şi familia. Probabil că prin debăsificare înţelege să mă acuze pentru faptul că am predat arhiva Dunărea la CNSAS şi la Arhivele Statului', a afirmat Băsescu.

CITESTE SI Traian Băsescu: Citesc lucrarea de doctorat a premierului. Nu reuşesc să găsesc câteva pagini neplagiate


Şeful statului a mai susţinut că premierul înţelege probabil prin debăsificare faptul că el a deschis accesul în Arhivele Statului, iar acest lucru a avut printre altele ca efect şi apariţia torţionarilor, că a semnat în aprilie 2005 în numele statului Tratatul de aderare la UE, că în timpul mandatului său a început să funcţioneze justiţia. 

'Probabil, prin debăsificare înţelege că eu aş fi vinovat pentru condamnările pe care le-au primit baronii din PSD, pentru condamnarea la zece ani a lui Voiculescu, pentru condamnarea lui Cătălin Voicu, pentru condamnarea lui Niculescu de la Argeş şi multe altele. (...) Chiar şi condamnarea lui Vântu trebuie debăsificată, după părerea primului-ministru sau este ceva asemănător cu nazismul. Probabil asemănător cu nazismul şi trebuie debăsificat este faptul că am semnat, am convenit Parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA. Probabil, faptul că în mandatul meu am făcut constant un efort de consolidare a poziţiei României în NATO şi în UE este iarăşi un element care trebuie debăsificat, pentru ca seamănă, în mintea dlui Ponta, cu regimul nazist. Probabil că readucerea sub controlul României a 10.000 de kilometri pătraţi din zona economică a Marii Negre, unde probabil vom avea gaze şi ţiţei, iarăşi este o acţiune care trebuie debăsificată, pentru că, uite, acum fraţii din Novorossia se apropie de zonă şi ar fi putut să beneficieze ei, şi nu România', a adăugat Băsescu. 

El a precizat că ar avea o listă lungă prin care să-i traducă prim-ministrului 'asemănările' dintre regimul Băsescu şi regimul nazist. 

'Nu aş vrea sa ajungem la concluzia că trebuie depontizare. (...) Nu spun că trebuie să se producă, pentru că depontizarea este o chestiune extrem de specifică nouă, nu poate fi asemănată cu nimic', a conchis şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 sep, 2014
costi
bashescu
A invatat sa citeasca ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ