Traian Băsescu despre Iurie Leancă: A fost în Ambasada URSS la Bucureşti

| 21 sep, 2014

Preşedintele Traian Băsescu consideră că afirmaţiile premierului Victor Ponta referitoare la Marea Unire nu reprezintă o părere sinceră şi că lui Ponta i s-a părut de 'bonton' această idee cu care îi 'păcăleşte' pe cetăţenii Republicii Moldova.

'Mi-e foarte greu să fac aprecieri pe tema asta, sunt convins că nu e o părere sinceră. (...) Cred că nu e sincer în ceea ce spune Ponta, i s-a părut că e de bonton şi că îi păcăleşte pe cetăţenii Republicii Moldova, mai ales pe cei cu cetăţenie română care au văzut în şansa de a studia în România sau în şansa de a primi cetăţenie română şi şansa de a fi în Europa, nu numai alături de România', a declarat Băsescu, duminică, după ce a semnat lista pentru susţinerea Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale.

El a spus că premierul moldovean a fost până în octombrie 1989 în Ambasada Uniunii Sovietice la Bucureşti şi a apreciat că de aceea Ponta şi Leancă sunt 'atât de uniţi în gânduri şi în simţiri'.

Amintind că în urmă cu câteva luni, premierul român şi cel moldovean cereau reducerea numărului de burse pentru tinerii din Republica Moldova, şeful statului a arătat că atunci când a preluat mandatul se acordau 150 astfel de burse.

Citeşte şi: Marea lovitură de la lansarea lui Ponta – prezenţa lui Leancă

'Acum să acordă 5.500 de burse tinerilor din Republica Moldova şi cred că asta e soluţia, ca tinerii din Republica Moldova să înveţe în România. E foarte bună şi o ţeavă de gaze pe care o facem, pentru că asta ajută la independenţa energetică a Republicii Moldova, cum sunt foarte bune şi interconectările pe energie electrică, dar nu sunt o invenţie a lui Ponta. Aceste acorduri au fost semnate din timpul guvernului Boc, când s-a semnat de altfel şi acordul de ajutor nerambursabil de 100 de milioane euro din partea României pentru Republica Moldova', a punctat Traian Băsescu.

El i-a caracterizat pe Victor Ponta şi Iurie Leancă drept 'nişte profitori de imagine', adăugând că cel care a cerut 'insistent' un acord de finanţare pentru proiecte energetice, 'modificări de şcoli' şi mărirea numărul de burse a fost fostul premier Vlad Filat.

Citeşte şi: Traian Băsescu: Ponta, un kitsch. Iohannis, susţinător al loviturii de stat din 2012

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ