TRAIAN BĂSESCU: În loc să pompăm bani în primari pentru voturi, mai bine punem resursele la dispoziţia armatei

| 29 aug, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că România trebuie să-şi revizuiască 'imediat' politica de finanţare a armatei, afirmând că, 'în loc să pompăm bani pentru primari', mai bine ar fi puse la dispoziţia armatei resursele financiare necesare.

Traian Băsescu: 'Este adevărat, a fost o perioadă de criză economică la nivelul UE, care a afectat şi România puternic în perioada 2009-2010. Nu mai suntem în situaţia de criză din 2009-2010 şi poate că, decât să pompăm bani către primari pentru a aduce voturi în campanie electorală, mai bine punem la dispoziţia armatei resursele necesare, ca armata română să fie un partener viabil al statelor din NATO. Nu putem spune: 'Suntem în NATO, să vină americanii să ne apere, că noi n-avem buget'', a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Şeful statului a amintit că preşedintele Statelor Unite a vorbit despre obligaţia statelor din regiune să-şi mărească bugetele pentru apărare.

'Nu putem transfera nici constituţional, nici moral responsabilitatea securităţii naţionale a României către Statele Unite. Avem şi noi partea noastră de responsabilitate. Este imoral şi nu numai imoral. Preşedintele Obama, în două întâlniri cu statele din Europa Centrală şi de Est a precizat că Statele Unite vor face eforturi maxime, dar este obligaţia statelor din această regiune să îşi mărească bugetele de apărare pentru a fi parteneri viabili ai Statelor Unite. (...) Mi se pare iresponsabil să stabileşti prioritate alimentarea primarilor pentru campanie şi să nu te uiţi la armată', a mai spus Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ