Traian Băsescu: Judecătorii CCR nu pot fi traşi la răspundere pentru vot

| 22 iun, 08:39

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, referindu-se la audierea judecătorilor Curţii Constituţionale al României (CCR), că aceştia nu pot fi traşi la răspundere pentru votul lor, demersul Parchetului General împotriva acestora fiind parte a unui scenariu de 'demolare a instituţiilor', transmite Agerpres.

'Judecătorii CCR nu pot fi traşi la răspundere pentru vot şi pentru opiniile lor, ca şi parlamentarii. În plus, judecătorii CCR sunt inamovibili, ca orice judecător. Ce face acum Parchetul General, după părerea mea, intră în acest scenariu, întâmplător sau controlat, de demolare a instituţiilor', a declarat Băsescu la postul B1.

Acesta a arătat că lupta anticorupţie trebuie să continue, însă fără 'demolarea' instituţiilor statului, punctând că acţiunile actuale ale justiţiei nu îşi au locul într-o justiţie 'matură'.

'Nu vă ascund că în ultima perioadă parcă şi ambasadele au început să nu mai fi atât de vehemente dacă se întâmplă ceva ce nu e pe placul Parchetelor sau... Există o certitudine. Lupta anticorupţie trebuie să continue. Ea poate continua şi altfel decât cu demolări de instituţii, dar se preferă varianta asta. (...) Când faci harcea-parcea toate instituţiile - Parlament, CCR, Guvern, administraţie locală - simultan... Oamenii pot fi anchetaţi, dar lasă-l să îşi continue funcţia şi îl mai chemi în fiecare zi la Parchet să îţi mai scrie dacă ai nelămuriri. (...) De ce nu îl anchetezi până când îl duci în puşcărie? Eu am fost un mare adversar al arestărilor preventive, pentru că practic îl distrugi pe omul ăla din capul locului înainte de a-l judeca cineva', a spus Băsescu.

Fostul şef al statului şi-a exprimat îngrijorarea faţă de deprecierea capacităţii instituţiilor de a-şi îndeplini misiunea, arătând că 'marii actori politici în momentul de faţă sunt liderii din justiţie'.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ