TRAIAN BĂSESCU: Niciodată nu l-am considerat un adversar pe VOICULESCU. Dar ca om l-am disprețuit

| 20 aug, 2014

Președintele Traian Băsescu a declarat miercuri seara, în emisiunea „Bună seara, România”, de pe B1 TV că Dan Voiculescu nu a fost niciodată un adversar politic pentru el, dar ca om l-a disprețuit.

'Vă spun sub cuvânt de onoare că nu m-am uitat, eu nu mă pot uita la Antena 3 şi nimeni în familia mea nu se uită (...). Am înţeles că mitingul a fost o abordare prin care practic jurnaliştii, nu ştiu dacă se poate spune jurnalişti celor de la Antena 3, vor să se substituie justiţiei, vor să scoată lumea în stradă, vor să acrediteze ideea că Voiculescu este un adversar politic pentru mine. Niciodată nu l-am considerat pe acest turnător un posibil adversar pentru mine. Eu ca om l-am dispreţuit pe Voiculescu, adversari sunt cei pe care îi respecţi şi te baţi cu ei. Acest om nu mi-a generat decât dispreţ, pentru că îi ştiam originile, nu ştiam probele, dar după ce am aflat că şi-a turnat inclusiv familia, pentru mine a fost un om pe care dispreţul l-a acoperit. N-a fost niciodată adversarul meu şi nici nu m-a interesat soarta lui Voiculescu', a menţionat Traian Băsescu la B1 TV.

Şeful statului a declarat că i-a solicitat ziaristului Stelian Negrea să pună la dispoziţia Preşedinţiei României documente despre contractele lui Dan Voiculescu. 

'L-am văzut pe ziaristul Stelian Negrea, care a făcut publice foarte multe documente. De ce nu le-au găsit organele statului? N-am rămas fără reacţie când am aflat că sunt documente publice. (...) Am înţeles că din 1994 Voiculescu a început să-şi transfere banii românilor din conturile lui Crescent din Cipru pe documente pe care le-am văzut la televizor şi Preşedinţia a apelat la domnul Negrea să-i pună la dispoziţie documentele. (...) Documentele pe care le prezintă domnul Negrea trebuie folosite de instituţiile statului român, pentru că aici este un lanţ întreg de oameni care au utilizat banii din economia românească puşi de-o parte de oamenii care i-au administrat, de tip Voiculescu sau mai ştiu eu cine. Cazul Crescent este ieşit la lumină şi acest caz nu se poate opri (...) Grav este că, după ce că ştie, unul ca Victor Viorel Ponta se duce şi doarme cu capul pe mizeria de la Antena 3 care ştie că e finanţată cu bani furaţi de la români', a precizat Băsescu.

Totodată, preşedintele a mai afirmat că a fost dezgustat de comportamentul Jandarmeriei de la mitingul de lângă Palatul Cotroceni al jurnaliştilor Antena 3, spunând că 'acum nu este nicio reacţie, până şi şeful Jandarmeriei este protejat' şi amintind că Vasile Blaga şi-a dat demisia din funcţia de ministru de Interne după ce la un miting de protest al poliţiştilor li s-a permis acestora de către jandarmi să schimbe traseul autorizat pentru manifestaţie şi să vină în faţa Preşedinţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ