Dan Voiculescu va executa pedeapsa în cel mai dur regim

| 01 sep, 2014

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, va executa pedeapsa în regim închis.

Dan Voiculescu va executa pedeapsa în cel mai dur regim, iar penitenciarul în care îşi va ispăşi pedeapda urmează a fi stabilit de o comisie.   Perioada de carantină de 21 de zile pentru condamnaţii din dosarul ICA s-a încheiat în 28 august.

Legea prevede că persoanele condamnate la mai mult de trei ani de închisoare execută pedeapsa în regim închis. Regimul de detenţie se stabileşte şi în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Citeşte şi :  Dan Voiculescu îi dă în judecată pe magistraţii care au dat sentinţa în dosarul ICA

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, condamnat în acelaşi dosar, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Citeşte şi: Dan VOICULESCU condamnat. Câte articole a generat cea mai discutată sentinţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ