Mihai Gâdea, bun de plată în dosarul ICA

| 03 sep, 2014

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care-i datorează bani lui Dan Voiculescu, ar putea fi executaţi silit în dosarul ICA. ANAF are dificila sarcină de a recupera un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Deşi ANAF a anunţat că a demarat procedurile de confiscare a imobilelor Grivco şi ale celorlalţi condamnaţi din dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), valoarea acestora nu acoperă prejudiciul de 60 de milioane de euro, stabilit de instanţă. Aşa că Fiscul ar putea să se se îndrepte împotriva unor apropiaţi ai lui Voiculescu, cărora mogulul le-a împrumutat mari sume de bani. Legea dă mână liberă ANAF să facă acest lucru.

Potrivit articolului 149 din Codul de Procedură Fiscală, ”sunt supuse executării silite prin poprire orice sume urmăribile reprezentând venituri şi disponibilităţi băneşti în lei şi în valută, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, deţinute şi/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de către terţe persoane sau pe care aceştia le vor datora şi/sau deţine în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente”. În cazul de faţă, Dan Voiculescu este debitor către stat, iar toţi cei împrumutaţi de acesta sunt terţele persoane de care vorbeşte legea, scrie adevarul.ro.

Citeşte şi: De ce a renunţat Intact la unele contestaţii depuse în dosarul ICA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ