Traian Băsescu: Nu întrevăd riscul ca România să fie atacată de Rusia

| 16 feb, 23:12

Traian Băsescu a vorbit despre criza din Ucraina, pe care a catalogat-o drept cea mai mare problemă de securitate pe care o avem. Cu toate acesta, fostul preşedinte susţine că nu există riscul ca România să fie atacată de Rusia.

Citeşte şi: Ucraina: Separatiştii proruşi vor NOI CONDIŢII pentru încetarea conflictului

Riscurile cu Ucraina sunt majore. România nu are nevoie de o graniţă cu Rusia. Ucraina trebuie să rămână în deplinătatea sa teritorială”, a declarat Traian Băsescu, într-un interviu acordat TVR.

Fostul preşedinte susţine însă că cel mai probabil Ucraina va rămâne o ţară cu perspectiva de „transnistrizare”, mai ales că de la încheierea primului acord de pace până la cel de-al doilea, încheiat săptămâna trecută la Minsko, suprafaţa separatiştilor este cu 500 de kilometri pătraţi mai mare.

Nu întrevăd riscul ca România să fie atacată de Rusia, România e stat membru NATO. Deja capabilităţile carese dispun în România devin tot mai descurajante. Ce trebuie România să evite şi să stimuleze marii parteneri, România nu trebuie să mai aibă niciodată graniţa cu Rusia”, a mai spus Traian Băsescu, la TVR.

Citeşte şi: Bogdan Aurescu: Consolidarea flancului estic al NATO, prioritate absolută în acest moment

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ