TRAIAN BĂSESCU va chema Guvernul la consultări pe tema reducerii CAS

| 09 iul, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că nu va promulga legea privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale până când Guvernul nu va indica surse convingătoare de compensare a deficitului şi a anunţat că va chema Executivul la consultări.

El a spus că nu va promulga legea până nu va avea o discuţie serioasă cu Guvernul despre sursele din care va fi suportată reducerea CAS. "Problema este dacă nu punem în risc stabilitatea fiscal-bugetară a ţării şi, în lipsa unor măsuri convingătoare, această măsură pune sub risc acordul cu FMI şi stabilitatea fiscală şi bugetară a ţării", a spus preşedintele.

Şeful statului a mai spus că este de părere că Guvernul are ca ţintă acoperirea deficitului rezultat prin micşorarea CAS prin creşterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

"Sunt îngrijorat cu privire la efectul promulgării acestei legi de reducere a CAS şi, din acest motiv, voi uza de articolul 86 din Constituţie şi voi invita Guvernul la consultări, articolul spune că preşedintele poate consulta Guvernul în probleme urgente sau probleme de importanţă deosebită", a spus şeful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ