Traian Băsescu, verdict DUR: Prin aprobarea cotelor obligatorii, asistăm la ”procesul de islamizare a Europei”

| 23 sep, 08:04

Fostul președinte, Traian Băsescu, de declarat, marți, la B1 TV, că prin aprobarea, în consiliul JAI a cotelor obligatorii, ”asistăm la procesul de islamizare a Europei”.

”7.000 reprezintă începutul. Este cota de anul acesta, pentru că este inadmisibil, la nivelul UE să forțezi cotele, iar pe de altă parte să nu spui care e strategia să stopăm fenomenul. Este procesul de islamizare a Europei, ne place sau nu ne place. Îi iubesc pe isalmici, dar pentru mine Europa este creștină. Acești oameni construiesc propiile lor reguli în interiorul statelor”, a declarat Băsescu.

Mai mult, fostul președinte a ținut să sublinieze că discursurile de solidarizare pe care liderii europeni le susțin ”nu au nicio valoare”, întrucât aspectul privind cotele obligatorii pentru refugiați nu este prevăzut în Tratatul de la Lisabona. În acest context, Băsescu a arătat că Francois Hollande și Angela Merkel ”fac o presiune nejustificată,  pentru că ceea ce se impune nu are corespondent în tratele UE”.

”Acest tip de discurs cu solidaritatea nu are nicio valoare. Are valoare cuvântul solidaritate pentru tot ce este prevăzut în Tratatul de aderare a României și în Tratatul Consolidat al UE care s-a adoptat la Lisabona. Nu există astfel de situații, iar lideri importanți ai UE, și nu ezit să îi numesc pe doamna Merkel și pe domnul Hollande, fac o presiune nejustificată, pentru că ceea ce se impune nu are corespondent în tratele UE. Este un colaps al zonei Schengen. România nu este membră a zonei Schengen.  (...) S-a instituit sistemul cotelor și dacă în Europa vor veni 10 milioane de oameni din Africa, din Orientul Mijlociu, luăm cotă.  Eu vă dau scris, Comisia Europeană știa foarte bine că nu vor fi doar 40.000. Acela a fost doar balonul de încercare”, a mai declarat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ