Traian Băsescu vrea să blocheze România

| 22 noi, 2013

Băsescu e hotărât să spună stop dezvoltării României pe toate planurile, economic, și administrativ. Cine pierde din această luptă? Ca întotdeauna, cetățenii români. Când am câștigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? Ne-a ajutat cu ceva faptul că a oprit tirurile olandeze la graniță?

Supărat probabil pe laudele pe care economia românească, respectiv activitatea Guvernului USL, le-a primit în presa străină, Băsescu s-a hotărât să o dea pe șleau. Invitat de Robert Turcescu în emisiunea sa, președintele a zis clar și răspicat că va face tot ce îi stă în putință pentru a bloca proiectul de buget, cel al descentralizării și legea referendumului, ultima pentru ca USL să nu poată modifica la anul Constituția. Băsescu a plusat, afirmând că va aștepta până în ultimul minut din ultima zi a termenului de 10 zile, în care este obligat constituțional să promulge legea referendumului. Aceste intenții ne arată că oricât de „de dreapta” s-ar proclama președintele, acțiunile sale îi trădează caracterul reacționar (pentru cei care nu sunt la curent cu termenul, reacționarismul este o ideologie politică ce se opune progresului).

Băsescu a amenințat că va pune piciorul în prag și i-a transmis lui Ponta mesajul că puțin îi pasă de banii în plus pe care vrea să îi dea medicilor rezidenți și profesorilor debutanți, de majorarea bugetelor Educației, Sănătății, sau de alocarea celei mai mari sume de până acum pentru investiții. Lui i s-a pus pata să blocheze tot ce vrea USL să facă, pentru că. Pentru că ce? Pentru că el este Băsescu, și deși 7,4 milioane de români i-au spus că le-ar fi mai bine fără el la Cotroceni și nu sunt de acord cu ce a făcut în 8 ani de mandat, știe el mai bine. Acum, intuiția lui politică și dorința nemărginită pentru binele țării îi spun că trebuie să blocheze bugetul pentru 2014, pentru că, nu-i așa, nimic nu face mai mult bine economiei unui stat, decât scandalul politic continuu și lipsa unui buget aprobat la început de an.

Ce treabă are președintele cu realizarea bugetului? De când are acesta atribuții în acest domeniu? Să fie Băsescu vreun mare economist și nu știam noi? Știm cu siguranță că îi plac tăierile, de aceea, fiind vorba mai mult de creșteri, propunerea Guvernului îl deranjează. Cum adică să fie mărite unele salarii? Cum să fie indexate pensiile? Păi PDL cum a putut să stea cu legea în vigoare niște ani, fără să o aplice? USL de ce nu face la fel? Sau poate e supărat pe medici, pentru că nu i-au acceptat invitația de a părăsi țara, și se gândește că fiind ultimul an de mandat, i-ar putea convinge dacă le forțează mâna. Cu siguranță îl deranjează bugetul ministerului condus de vicepremierul Liviu Dragnea, dar când la conducerea aceluiași minister era Elena Udrea, n-a comentat nimic despre defunctul PNDI, metoda preferată a pedeliștilor de a sifona bani publici prin finanțarea unor proiecte abracadabriste.

O altă variantă ar fi aceea că Traian Băsescu se folosește de aceste amenințări pentru a-i tăia avântul lui Ponta, în ceea ce privește comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze modul în care președintele țării și-a cumpărat, prin intermediul fiicei cea mare, 300 de hectare de pâmânt în județul Călărași.

Nu doar România pierde ca urmare a răfuielilor politice ale președintelui, ci și logica. Băsescu critică proiectul descentralizării administrative, pe care îl consideră „o prostie majoră”, și în același timp argumentează că România are nevoie de o reorganizare administrativă, care culmea, este prevăzută în proiectul de Constituție al USL. Ce face Băsescu? Se chinuie din răsputeri să blocheze revizuirea Constituției, aceasta nefiind pe placul său. Ce mai contează că beneficiem de expertiza Comisiei de la Veneția, că problemele ridicate de USL cu privire la Constituția în vigoare sunt considerate legitime de Buquicchio și ai lui, sau că o astfel de reorganizare se poate face doar prin modificarea Constituției? Simple detalii...

Băsescu e hotărât să spună stop dezvoltării României pe toate planurile, economic, și administrativ. Cine pierde din această luptă? Ca întotdeauna, cetățenii români. Când am câștigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? Ne-a ajutat cu ceva faptul că a oprit tirurile olandeze la graniță? Ne-a ajutat faptul că a șantajat Serbia? Ne-a ajutat atitudinea sa față de Kosovo? Nimic din ce a făcut președintele nu a ajutat această țară să se dezvolte. Dimpotrivă, abia acum, în 2013, am reușit să ajungem la nivelul PIB-ului din 2008.

Președinția lui Băsescu  este pentru România, ceea ce Inchiziția a fost pentru progresul științific.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2013
diana_napoca
Mai draga
Mai draga Marian
Trebuia sa urmaresti conferinta de presa de vineri a doctorului Ponta ca sa vezi si tu,ce inseamna journalisti ADEVARATI,nu imitatii jenante ca tine si ca tot colectivul ziarului subiectiv.info.
Vineri s-a vazut ca PSD condus de dl.dr.Ponta nu este altceva decat o haita de infractori de drept comun!Ar trebui sa mergi la oglinda sa-ti carpesti vreo doua peste botul acela cu care scuipi minciunile noii Armate Rosii=PSD!!
23 noi, 2013
neacsu mihaita
Criza
Romania nu a fost niciodata in criza, suntem prea saraci sa mai avem si asa ceva. Bruma de bani care ii avea Romania sau dus la Investitii fara noima, inlocuind fondurile europene care trebuiau sa vina nerambursabili, din cauza nerespectarii regulilor europene in acest domeniu. AM FOST DISPONIBILIZAT PE MOTIV CA NU SUNT BANI LA BUGETUL STATULUI. Va multumesc. Un pompier militar
23 noi, 2013
grig
obiectiv. info; informatil pe turnatorul felix, ca va dau m....e, sugacilor
22 noi, 2013
ciao
sa traim bine
omu' a inteles ca a fost demis! daca te simti presedinte inviti televiziunile la cotroceni, restu' e can'canc
22 noi, 2013
Marta
Vorbe de prost, contracost
Aiureli. Pai daca Basescu n-are nimic cu realizarea bugetului, de ce are prin lege posibilitatea de a-l bloca? Vrei sa semneze ca primarul?
Descentralizarea gandita de un baron penal e dementa pura, pentru gurile nesatule ale celorlalti baroni. De ce nu se paote face referendum pt Constitutie cu prag de 50%? Ca asa vreti voi, numai 30%, ca atatia puteti sa aduceti la unre? La munca, ba, la furat voturi, nu la-ntins mana!
Deci Basescu face ce vrea el in limtele legii, Ponta face ce vrea el si basta. Dupa logica ta de prostanac, cine nu e cu Ponta e-mpotriva tarii. Sa ne-mpusit n-ai pofti nitel, asa?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ