Traian Băsescu vrea să blocheze România

| 22 noi, 2013

Băsescu e hotărât să spună stop dezvoltării României pe toate planurile, economic, și administrativ. Cine pierde din această luptă? Ca întotdeauna, cetățenii români. Când am câștigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? Ne-a ajutat cu ceva faptul că a oprit tirurile olandeze la graniță?

Supărat probabil pe laudele pe care economia românească, respectiv activitatea Guvernului USL, le-a primit în presa străină, Băsescu s-a hotărât să o dea pe șleau. Invitat de Robert Turcescu în emisiunea sa, președintele a zis clar și răspicat că va face tot ce îi stă în putință pentru a bloca proiectul de buget, cel al descentralizării și legea referendumului, ultima pentru ca USL să nu poată modifica la anul Constituția. Băsescu a plusat, afirmând că va aștepta până în ultimul minut din ultima zi a termenului de 10 zile, în care este obligat constituțional să promulge legea referendumului. Aceste intenții ne arată că oricât de „de dreapta” s-ar proclama președintele, acțiunile sale îi trădează caracterul reacționar (pentru cei care nu sunt la curent cu termenul, reacționarismul este o ideologie politică ce se opune progresului).

Băsescu a amenințat că va pune piciorul în prag și i-a transmis lui Ponta mesajul că puțin îi pasă de banii în plus pe care vrea să îi dea medicilor rezidenți și profesorilor debutanți, de majorarea bugetelor Educației, Sănătății, sau de alocarea celei mai mari sume de până acum pentru investiții. Lui i s-a pus pata să blocheze tot ce vrea USL să facă, pentru că. Pentru că ce? Pentru că el este Băsescu, și deși 7,4 milioane de români i-au spus că le-ar fi mai bine fără el la Cotroceni și nu sunt de acord cu ce a făcut în 8 ani de mandat, știe el mai bine. Acum, intuiția lui politică și dorința nemărginită pentru binele țării îi spun că trebuie să blocheze bugetul pentru 2014, pentru că, nu-i așa, nimic nu face mai mult bine economiei unui stat, decât scandalul politic continuu și lipsa unui buget aprobat la început de an.

Ce treabă are președintele cu realizarea bugetului? De când are acesta atribuții în acest domeniu? Să fie Băsescu vreun mare economist și nu știam noi? Știm cu siguranță că îi plac tăierile, de aceea, fiind vorba mai mult de creșteri, propunerea Guvernului îl deranjează. Cum adică să fie mărite unele salarii? Cum să fie indexate pensiile? Păi PDL cum a putut să stea cu legea în vigoare niște ani, fără să o aplice? USL de ce nu face la fel? Sau poate e supărat pe medici, pentru că nu i-au acceptat invitația de a părăsi țara, și se gândește că fiind ultimul an de mandat, i-ar putea convinge dacă le forțează mâna. Cu siguranță îl deranjează bugetul ministerului condus de vicepremierul Liviu Dragnea, dar când la conducerea aceluiași minister era Elena Udrea, n-a comentat nimic despre defunctul PNDI, metoda preferată a pedeliștilor de a sifona bani publici prin finanțarea unor proiecte abracadabriste.

O altă variantă ar fi aceea că Traian Băsescu se folosește de aceste amenințări pentru a-i tăia avântul lui Ponta, în ceea ce privește comisia parlamentară care ar trebui să ancheteze modul în care președintele țării și-a cumpărat, prin intermediul fiicei cea mare, 300 de hectare de pâmânt în județul Călărași.

Nu doar România pierde ca urmare a răfuielilor politice ale președintelui, ci și logica. Băsescu critică proiectul descentralizării administrative, pe care îl consideră „o prostie majoră”, și în același timp argumentează că România are nevoie de o reorganizare administrativă, care culmea, este prevăzută în proiectul de Constituție al USL. Ce face Băsescu? Se chinuie din răsputeri să blocheze revizuirea Constituției, aceasta nefiind pe placul său. Ce mai contează că beneficiem de expertiza Comisiei de la Veneția, că problemele ridicate de USL cu privire la Constituția în vigoare sunt considerate legitime de Buquicchio și ai lui, sau că o astfel de reorganizare se poate face doar prin modificarea Constituției? Simple detalii...

Băsescu e hotărât să spună stop dezvoltării României pe toate planurile, economic, și administrativ. Cine pierde din această luptă? Ca întotdeauna, cetățenii români. Când am câștigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? Ne-a ajutat cu ceva faptul că a oprit tirurile olandeze la graniță? Ne-a ajutat faptul că a șantajat Serbia? Ne-a ajutat atitudinea sa față de Kosovo? Nimic din ce a făcut președintele nu a ajutat această țară să se dezvolte. Dimpotrivă, abia acum, în 2013, am reușit să ajungem la nivelul PIB-ului din 2008.

Președinția lui Băsescu  este pentru România, ceea ce Inchiziția a fost pentru progresul științific.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

9 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 noi, 2013
sor
Accizele la gaze si carburanti s-au marit constant inclusiv pe toata durata presedintiei Basescu. Asa ca alegatia dvs e nula.
22 noi, 2013
cantautor
ma refeream la taxa pe litru de combustibil..
asta are paternitate unica,Guvern USL..
n-am pronuntat cuvantul "acciza"
deci ,pe langa maririle datorate unui calendar de crestere si a cursului de schimb,valabile si in timpul Guvernului PDL-PSD,2009-2010,si ulterior ,mai este ceva in plus...
Deci noi vorbim de mere si subiectul e altul..
22 noi, 2013
sor
asa este!!! cei 7 eurocenti pe litru vor saraci Romania!
22 noi, 2013
cantautor
se intreaba autorul,caruia ii place sa se plimbe cu masina,dar nu zice nimic despre faptul ca o sa-l coste mai mult carburantul si s-ar putea si impozitul...si gazele sau energia electrica..
"Când am câștigat noi vreodată ceva de pe urma războaielor purtate de Traian Băsescu? "
"Voi ",poate ca nu,Romania ,poate ca da..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ