Traian Ungureanu: Dezbaterea din Marea Britanie despre invazia românilor ar fi ilară, dacă nu ar fi rușinoasă

| 09 dec, 2013

Eurodeputatul PDL Traian Ungureanu a afirmat luni seară, în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, că aşa-numita dezbatere din Marea Britanie despre presupusa invazie a românilor şi bulgarilor după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii 'ar fi ilară, dacă nu ar fi ruşinoasă'.

'La 1 ianuarie 2014, după nişte ani lungi, obstacolele de pe piaţa muncii vor fi ridicate. Însă în Marea Britanie o presă ostilă a vorbit despre o invazie a românilor şi bulgarilor. Este fals şi periculos şi încurajează dezaprobarea publică a drepturilor consfinţite în tratatele europene. Aşa-numita dezbatere din Marea Britanie ar fi ilară, dacă nu ar fi ruşinoasă', a declarat Traian Ungureanu într-o intervenţie din cadrul procedurii discursurilor de un minut.

Eurodeputatul PDL s-a folosit de prilej şi pentru a-şi exprima regretul că PE 'nu a găsit de cuviinţă să dezbată consecinţele atitudinii britanice în legătură cu piaţa unică a muncii şi finalizarea acesteia'.

Grupul PPE din PE, din care face parte şi Traian Ungureanu, a declanşat săptămâna trecută procedura pentru interpelarea Comisiei şi a Consiliului în legătură cu situaţia creată de declaraţiile premierului britanic David Cameron referitoare la statutul cetăţenilor români şi bulgari după 1 ianuarie 2014.

Iniţiativa, susţinută printre alţii de Traian Ungureanu şi de vicepreşedinţii grupului PPE Marian-Jean Marinescu şi Manfred Weber, nu s-a bucurat de susţinerea celorlalte grupuri politice în Conferinţa Preşedinţilor şi dezbaterea nu a fost inclusă pe agenda sesiunii din decembrie a PE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ