Transalpina este deschisă circulaţiei

| 08 iul, 2014

O veste bună pentru amatorii de călătorii şi peisaje naturale de basm: cea mai înaltă şosea din România, Transalpina, este deschisă circulaţiei. O spune la RFI Corina Martin, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale anunţase acum câteva zile că Transalpina va fi închisă pe tronsonul Obârşia Lotrului-Rânca.

Patronii de pensiuni şi restaurante din staţiunea Rânca au protestat faţă de acest anunţ, iar acum drumul este practicabil de la un capăt la altul, spune Corina Martin: "Se circulă pe Transalpina, am făcut eu însămi această probă alături de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, domnul Ion Călinoiu".

"Ne-a deranjat comunicatul CNADNR, care afirma că este închisă şoseaua Transalpina. Evident, toţi operatorii de turism din acea zonă au fost extrem-extrem de supăraţi, pentru că au investit în afaceri în turism în această zonă de legendă a României turistice şi practic, îşi vedeau cu toţii ameninţate eforturile şi investiţiile", afirmă ea.

Mai mulţi proprietari de pensiuni şi hoteluri din Rânca au protestat, miercurea trecută, în faţa sediului local al CNADNR, nemulţumiţi că Transalpina nu este deschisă oficial circulaţiei.

CNADNR nu reuşeşte să rezilieze contractul încheiat cu firma Romstrade, implicată în modernizarea şoselei Transalpina, astfel că traficul rutier rămâne închis pe drumul respectiv, declara la acea vreme directorul general al companiei, Narcis Iorga.

El mai preciza că turiştii care se aventurează dincolo de staţiunea Rânca, pentru a vedea peisajele montane fac acest lucru pe cont propriu, CNADNR neasumându-şi nici o responsabilitate.

Tag-uri: CNADNR, transalpina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ