Veste proastă pentru turiştii care vor să ajungă pe Transalpina vara aceasta

| 25 iun, 2014

Şoferii care pătrund în această vară pe cea mai înaltă şosea montană din România, Transalpina, riscă amenzi usturătoare.

Drumul de 148 de kilometri, pentru asfaltarea şi modernizarea căruia statul român a plătit 432 de milioane de euro, este încă neterminat. Şoferii care se încumetă pe acest drum riscă amenzi de până la 680 de lei.

Statul român a plătit 2,8 milioane de euro pentru fiecare kilometru asfaltat şi modernizat, o sumă care a atras inclusiv atenţia DNA, notează Libertatea. Şi asta pentru că a existat o firmă care promitea să facă lucrarea cu jumătate din suma acordată câştigătoarei licitaţiei, firma Romstrade.

Romstrade a asfaltat drumul, însă nu a efectuat o mulţime de lucrări de consolidare a versanţilor şi de montare de parapeţi. Din aceste motive, drumul este considerat periculos şi nu a fost deschis circulaţiei publice. Cum Romstrade a intrat în insolvenţă, statul român trebuie să organizeze o licitaţie pentru desemnarea unui nou constructor.

Transalpina este un drum istoric, construit iniţial de armatele romane în drumul lor spre Sarmizegetusa. În perioada interbelică, drumul a fost pavat cu piatră la ordinul regelui Carol al II-lea, iar nemţii l-au reabilitat în Al Doilea Război Mondial.

Transalpina, care atinge 2.145 în Pasul Urdele, leagă oraşele Novaci, din judeţul Gorj, şi Sebeş, din Alba. Drumul trece şi prin una dintre cele mai populare staţiuni montane din sudul ţării, Rânca. Pe hărţile rutiere, drumul apare ca DN 67C.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iun, 2014
Tobias
"2,8 milioane de euro pentru fiecare kilometru"???? Ceausescu facea inca o sosea la banii astia? Se fura prea mult in tara asta.
25 iun, 2014
Ioan Buda
Soselele lui Ceausescu
Ceausescu a spus ca sa nu se investeasca in modernizarea drumuri lor pentru ca ""drumuri existau si pe vremea romanilor" !!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ