Tudor Benga, după consultările de la Cotroceni: Iohannis, singurul care mai are legitimitate în clasa politică

| 06 noi, 21:58

Președintele Klaus Iohannis este singurul care mai are legitimitate din întreaga clasă politică, a precizat Tudor Benga, unul dintre reprezentanții societății civile care a luat parte la întâlnirea de vineri cu șeful statului, după ce a acesta a avut consultări cu reprezentanții partidelor politice în vederea desemnării unui nou premier.

Iohannis trebuie să vină în Piață! Este singurul care mai are legitimitate din toată clasa politică, iar acea legitimitate este strict legată de mandatul pe care i l-am dat noi în noiembrie anul trecut, iar acel mandat este limitat: Fă curățenie în întreaga clasă politică! A zis și el că momentul ăsta este mai mult decât doar o schimbare de guvern și i-am răspuns la lucrul ăsta zicându-i că este taman o oportunitate istorică să facă curățenia cu pricina”, a scris Tudor Benga pe Facebook.

Piața înțelege că el nu e Vodă să legifereze prin decret și că trebuie să facă următorii pași tot cu actualul parlament de penali. I-am sugerat modelul american al town-hall meeting-urilor care este cărămida democrației. Merge și stă de vorbă, nu ține speech, stă de vorbă, ascultă, răspunde, explică, cu grupuri mici de oameni în comunități din toată țara. I-am zis și că genul ăsta de chestie vine mai ușor de făcut unor tipuri de oameni decât altora (Bill Clinton e grozav, Hillary mai puțin) dar că trebuie făcut pentru că e temelia relației cu cetățeanul pe proces. Iar dacă el reușește să stabilească o relație cu cetățeanul pe procesul ăsta, și cum țara încă are încredere în el, dup-aia va putea să-i ciocănească pe parlamentari cu ele ca să-i facă să legifereze ceea ce trebuie legiferat”, a completat Tudor Benga.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ