TVR: Şansele ca să transmitem CE 2016 sunt mici. Datoriile Televiziunii Naţionale sunt de 700 milioane de lei

| 06 apr, 14:18

Şeful TVR, Stelian Tănase, a declarat că televiziunea publică încercă să găsească o soluţie pentru a transmite meciurile campionatului european de fotbal din 2016, însă există o mare problemă cu datoriile istorice pe care pe are TVR.

Pentru prima dată de când cumpără drepturile de difuzare pentru evenimente sportive, TVR a fost exclusă din negociere cu EBU, European Broadcasting Uunion, organizația care reunește televiziunile publice din Europa. Motivul? Postul public nu poate oferi garanția că va putea plăti suma pentru aceste drepturi. Astfel, TVR a fost nevoit să discute direct cu compania de marketing a FIFA.

Citeşte şi:  LOVITURĂ grea pentru microbişti. TVR zice pas transmisiilor de la Euro 2016

Șansele ca TVR să mai obțină drepturile la Euro 2016, pentru cele 23 de meciuri, „sunt mici dar se pot mări în funcție de negocierile care nici nu știm dacă mai există sau nu”, a declarat Costi Șerbu, cel care negociază cu EBU din partea TVR .

„Nu există niciun comunicat din partea altei televiziuni. Neexistând, îmi închipui că nu s-au adjudecat celelalte 23 de meciuri”, a mai adăugat acesta, citat de Paginademedia.

"Ceea ce ne trage în jos este datoria istorică care a început să se formeze din 2005 odată cu introducerea TVA la licențe și programe. Și va continua în această maniera 100 de ani. Din punctul meu de vedere soluția este șteregerea datoriilor. Există formule prin care SRTV poate fi exonerată de datorii. Mai ales că aceste datorii nu sunt produsul prostului management, ci a măsurile luate de aceste guverne. Cred că este o problema la nivelul clasei politice în ce privește misiunea publică și utilitatea televiziunii publice. Nu cred că aceste lucruri sunt înțelese foarte bine. Televiziunea română suferă de o subfinanțare cronică, ca și spitalele din România, ca și învățământul", a subliniat Tănase.

Efectele diminuării taxei în 2003 de la 4,5 la 4 lei, a fost de 100 de milioane de euro. Am propus creșterea taxei de la 4 la 6 lei, am fi avut 4 milioane de euro. Nu am dori în 2016 să ratăm prezența televiziunii române la campionatul european de fotbal.

"La sfârșitul anului 2014, datoriile sunt în sumă de 700 de milioane de lei. La buget sunt 440 de milioane de lei, din care 240 de milioane de lei reprezintă obligații către bugetul de stat și diferența, accesorii", a punctat
Camelia Pătru, directorul financiar al TVR.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ