UDMR pune capac PDL și face bezele PSD

| 21 noi, 2013

Pedeliștii au anunțat inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului pe proiectul de lege privind descentralizarea, iar pentru asta solicită sprijinul UDMR, PP-DD și chiar al PNL.

Pe lângă dorința de a pune bețe-n roate guvernului cu orice preț, în viziunea lor această moțiune este și un soi de test în urma căruia se va stabili cine este cu adevărat în opoziție. Dacă din partea lui Dan Diaconescu încă nu a venit un răspuns, UDMR a răspuns răspicat, prin vocea lui Kelemen Hunor, că nu are de gând să țină partea PDL.

Kelemen Hunor a declarat tranșant că UDMR nu are de gând să facă jocul PDL, argumentând că acest demers este unul politicianist din moment ce discuții privind descentralizarea au fost și pe vremea guvernării pedeliste, și având în vedere că UDMR refuză să semneze, pedeliștii nu au nici o șansă cu acest demers.

Pe parcursul timpului au existat momente de apropiere între PSD și UDMR, iar la acest nivel le putem aminti punctual. Primul moment de acest gen a avut loc la sfârșitul anului trecut, atunci când PSD lua în considerare varianta de a coopta UDMR la guvernare, lucru care nu a fost posibil din cauza vehemenței cu care PNL și PC s-au împotrivit.

Un al doilea moment s-a petrecut în această vară, atunci când Guvernul Ponta a invitat reprezentanții partidelor aflate în opoziție la dezbateri pe teme economice. De această dată, chiar dacă UDMR a răspuns pozitiv la această invitație, ulterior a zis pas, cauza fiind de natură internă de această dată. În acea perioadă, preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, începuse să-i ia apărarea lui Tokes în polemica privind retragerea Ordinului Naţional "Steaua României". Cel de-al treilea moment de apropiere între PSD și UDMR îl reprezintă chiar refuzul celor din urmă de a se coaliza cu PDL în inițierea unei moțiuni de cenzură pe proiectul de lege privind descentralizarea.

Atitudinea udemeriștilor poate fi interpretată drept un semnal de susținere și de încredere transmis PSD. Contextul politic actual este de așa natură încât apropierea dintre cele două formațiuni este favorizată. Pe de o parte, PNL și PC, pe fondul ultimelor divergențe care au condus ruptura dintre liberali și conservatori, nu mai au o voce așa puternică și probabil nu vor fi la fel de vehemenți dacă negocierile privind UDMR vor fi reluate în cadrul USL. Pe de altă parte, nici din interiorul UDMR nu vor mai fi probleme, având în vedere că cei care se opun unei comunicări între Uniune și USL au fost identificați.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2013
cantautor
Deci e recunoscut si de ziaristi,direct,nu pe surse:
UDMR-ul se ocupa,printre altele si cu dulgheria("pune capac"),lucru firesc ,in Hargita si Covasna sunt multe paduri...si cu distributia de produse de cofetarie("trimite bezele")....
sunt policalificati...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ