UDMR s-a decis. Pe cine a propus ca vicepremier şi ministru al Culturii

| 18 noi, 2014

Hegedus Csilla, secretar de stat, este propunerea UDMR pentru funcţiile de vicepremier şi ministru al Culturii, a anunţat marţi preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

'Azi am avut un vot în Consiliul Permanent, în aceste ore s-a desfăşurat acest vot şi l-a propunerea mea doamna secretar de stat Hegedus va fi nominalizată pentru această funcţie în această seară către primul-ministru şi, sigur, el va face nominalizarea azi-mâine, când doreşte, şi trimite la Cotroceni această nominalizare. Doamna Hegedus este un om de specialitate, lucrează la Ministerul Culturii de foarte mult timp. A fost în mandatul trecut consiliera mea şi în această perioadă, din martie, este secretar de stat la Ministerul Culturii. Este un specialist foarte bun în domeniul patrimoniului cultural, patrimoniu construit şi restaurări. Este un om foarte bine pregătit şi care cunoaşte sistemul, nu numai Ministerul Culturii, dar şi tot ce înseamnă cultura românească şi sistemul instituţional. Deci, ea este propunerea mea, propunerea noastră', a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Întrebat dacă a vorbit cu premierul despre propunere, Kelemen a răspuns: 'Da. Sigur, sigur. Premierul Ponta cunoaşte această propunere şi nu a avut nimic de comentat'.

Premierul Victor Ponta va trimite în cursul zilei de marţi preşedintelui Traian Băsescu nominalizările pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi cea de ministru al Culturii şi viceprim-ministru, a anunţat Executivul printr-un comunicat de presă.

Kelemen Hunor şi-a anunţat demisia din funcţiile deţinute în Guvern, de ministru al Culturii şi vicepremier, în data de 11 iulie, la Cluj-Napoca, la finalul unei reuniuni a Consiliului Permanent al UDMR.

Pe 1 august, el a explicat că şi-a depus demisia încă din 28 iulie şi că nu părăseşte Executivul din cauza prim-ministrului.

UDMR a propus-o pentru portofoliul Culturii pe Rozalia Biro, însă nominalizarea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu. Ulterior, pe 8 septembrie, Kelemen Hunor a declarat că Uniunea se află în căutarea unui viitor ministru al Culturii şi vicepremier şi că nu poate renunţa la demisia sa din cele două funcţii.

Kelemen Hunor a declarat pe 29 septembrie că se află încă în Guvern pentru că preşedintele Băsescu nu i-a semnat demisia. 'Este la el (la preşedintele Traian Băsescu - n.r.) demisia mea, nu am retras această demisie, nu l-am sunat pe domnul preşedinte să semneze sau să nu semneze acest decret. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Dacă astăzi semnează sau mâine, eu am plecat din Guvern', a susţinut Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat la începutul lunii octombrie decretul de revocare din funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier a lui Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a apreciat decizia preşedintelui Băsescu de a-l revoca din funcţia de Ministru al Culturii 'absolut normală', ţinând cont că el nu şi-a retras demisia. 'Urmează, conform Constituţiei şi legilor în vigoare, pentru 45 de zile, cel mult, să preia un membru al Cabinetului, premierul sau un alt membru al Cabinetului, funcţia de ministru al Culturii, gestiunea curentă a Ministerului va fi asigurată de un membru al Guvernului. Între timp, noi vom găsi un ministru, o propunere pentru funcţia de ministru, vicepremier, dar sigur că nu azi, nu mâine, ci în această perioadă de 45 de zile maxim', a spus Kelemen Hunor.

El a precizat că UDMR nu va renunţa nici la portofoliul Culturii, nici la funcţia de vicepremier.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat pe 10 octombrie decretul prin care premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Culturii şi viceprim-ministru.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ