Studiu: 63% dintre români nu merg niciodată la teatru

| 16 mar, 20:39

Lectura prinde greu la români. Mai puţin de jumătate din populaţie se delectează cu o carte în fiecare lună şi 63% dintre români au spus că nu merg niciodată la teatru, potrivit Barometrului Cultural lansat luni la Ministerul Culturii.

Un sfert dintre români consideră cultura nu prea importantă, arată Barometrul Cultural lansat luni la Ministerul Culturii. Cifrele prezentate sunt, totuşi, în uşoară creştere, de 4-5 procente, faţă de ultimul Barometru Cultural, lansat în 2012.

Cel mai mult a crescut numărul celor care citesc. Aproape jumătate dintre români au spus că citesc cel puţin o dată pe lună cărţi. În acelaşi timp, 36% dintre respondenţi au afirmat că nu citesc niciodată cărţi, notează digi24.

Alte segmente ale culturii au cifre mult mai îngrijorătoare. 63% dintre români au spus că nu merg niciodată la teatru. Pe de altă parte, 43% au spus că merg la muzeu cel mult o dată pe an sau chiar mai rar.

Cultura la români

- 24% - consideră cultura „nu prea importantă”

- 63% - nu merg niciodată la teatru

- 47% - citesc o carte pe lună

- 43% - vizitează muzee o dată pe an  

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ