UDMR vrea Referendum pentru organizarea de regiuni economice

| 11 mai, 2013

Uniunea Democrată a Maghiarilor din Rmânia doreşte organizarea unui Referendum naţional, pentru organizarea de regiuni economice, nu administrative. UDMR militează pentru regiuni formate din 3-4 judeţe, iar Maghiarimea să fie în două regiuni, una cu judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, iar cea de a doua, cu judeţele Satu Mare, Bihor, Maramureş, Sălaj, a anunțat Kelemen Hunor.

"Maghiarimea este împărţită în mai multe zone, deci nu poţi să pui într-o singură regiune. Eu cred că Harghita, Covasna şi Mureş trebuie să formeze o regiune, fiindcă au tradiţie, au legături istorice, au legături economice, din acest punct de vedere este foarte clar că aşa trebuie să se întâmple şi în Zona de Vest, eu cred că Satu Mare, Bihor, Maramureş, Sălaj trebuie să formeze o regiune. Acolo trăiesc maghiari, dar trăiesc în minoritate, deci nu schimbă nimic o astfel de regiune", a spus Kelemen Hunor, prezent sâmbătă, la Sibiu, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a subliniat că maghiarimea nu poate fi înghesuită într-o singură regiune, asta este important, pentru că noi nu punem pe primul loc, argumentul etnic, dar nici nu poţi să nu ţii cont de acest lucru, când vorbeşti de Secuime, unde maghiarii trăiesc în comunitate compactă.

Acesta a spus că la Congresul UDMR din 25 mai, de la Miercurea Ciuc, Uniunea va adopta un document în care va arăta că se opune regionalizării administrative şi este doar pentru regiuni economice.

"Noi credem că avem nevoie de regiuni de dezvoltare economică, dar aceste regiuni trebuie să fie mai mici şi mai coerente în toată ţara, fiindcă eşecul nostru în perioada de pre-aderare şi post-aderare se datorează faptului că aceste regiuni au fost desenate prost. Nu au fost gândite bine. Acestea sunt ideile principale şi eu cred că trebuie să mergem la Referendum. Nu trebuie prin asumare, nu trebuie prin ordonanţă, trebuie un Referendum. Nu trebuie să îţi fie frică de cetăţeni", a declarat Kelemen Hunor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ