UE acordă fonduri de 400 de milioane de euro unui număr de 287 de cercetători ştiinţifici

| 19 iul, 2013

Consiliul European pentru Cercetare (ERC) a selecţionat 287 de cercetători în cadrul schemei sale de granturi pentru debutanţi, aceştia urmând să primească până la 2 milioane de dolari fiecare pentru cercetări în domenii revoluţionare, informează un comunicat al Comisiei Europene (CE) dat publicităţii vineri la Bruxelles.

Proiectele selectate acoperă o arie vastă de domenii, de la apărarea zonelor de coastă împotriva tsunami-urilor, dezvoltarea unui tip de radioterapie care poate ajuta la vindecarea bolnavilor de cancer la gât sau la cap, monitorizarea poluării în timp real prin utilizarea tehnologiei GPS sau producerea unor panouri solare mai ieftine şi mai eficiente.

Competiţia a atras 3.329 de proiecte în acest an, o creştere de 50% comparativ cu anul trecut, numai 9% dintre aplicanţi fiind selectaţi pentru a beneficia de granturi.

Granturile au fost acordate unor cercetări de 34 de naţionalităţi diferite, care vor derula proiecte în 162 de instituţii din statele Europei, printre care nu se află şi România, conform listei făcute publice de CE. Beneficiarii sunt cercetătorii cu 2-7 ani de experienţă de la obţinerea doctoratului şi cu o activitate ştiinţifică promiţătoare. Vârsta medie a cercetătorilor selectaţi este de 34 de ani.

Proiectele de cercetare trebuie să se desfăşoare într-o instituţie publică sau privată localizată într-una din ţările UE sau statele asociate. Granturile acordate sunt de maxim 2 milioane de euro şi se întind pe o perioadă de până la cinci ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ