UEFA, de partea lui Platini. Oficialul va face apel împotriva suspendării

| 09 oct, 11:41

Comitetul Executiv al UEFA, organismul conducător al fotbalului european, și-a exprimat susținerea față de președintele său, Michel Platini, care va demara "diverse proceduri" pentru a face apel împotriva suspendării de 90 de zile dictată împotriva sa de către Comisia de Etică a FIFA, relatează Agerpres.

Datorită acestui viitor apel, Comitetul Executiv al UEFA nu consideră necesar, "la ora actuală", să încredințeze interimatul președinției forului continental celui mai vechi vicepreședinte al său, spaniolul Angel Maria Villar.

Pe de altă parte, Comitetul Executiv a confirmat organizarea unei reuniuni a celor 54 de federații membre, pe 15 octombrie la Nyon, sediul instanței europene. O reuniune de urgență a Comitetului Executiv al UEFA va avea loc, de asemenea, în aceeași zi.

"Președintele UEFA va lua imediat măsurile necesare pentru a face apel la decizia Comisiei de Etică a FIFA, pentru a-și curăța reputația", a precizat Comitetul Executiv, care dorește o "decizie foarte rapidă a jurisdicțiilor competente", în interesul justiției și al fotbalului.

"Comitetul Executiv își exprimă încrederea deplină în președintele UEFA, Michel Platini, și îl susține în totalitate", se mai precizează într-un comunicat dat publicității joi.

Platini poate face apel împotriva suspendării sale în fața Comisiei de recurs a FIFA, iar apoi în fața Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne. El a fost suspendat timp de 90 de zile după ce a fost audiat, la finele lunii septembrie, de către justiția elvețiană, pe tema unui vărsământ de 2 milioane franci elvețieni (1,9 milioane euro) primit în 2011 din partea președintelui FIFA, Joseph Blatter. Acesta a primit la rândul său o suspendare similară, iar FIFA l-a desemnat pe camerunezul Issa Hayatou să asigure interimatul la conducerea forului fotbalistic mondial.

Pe durata acestei acestei sancțiuni, Michel Platini, nu poate exercita, teoretic, nicio activitate legată de fotbal la nivel național sau internațional.

Chiar înainte de anunțarea suspendării sale, Platini și-a depus, joi dimineață, scrisorile de susținere necesare pentru a fi candidat în alegerile pentru președinția FIFA, programate pe 26 februarie. În ciuda suspendării, candidatura sa "nu este exclusă în mod automat", a indicat Comisia de Etică, citată de AFP, precizând că cea care se poate pronunța în privința validității candidaturii francezului este Comisia electorală a FIFA.

Michel Platini a respins "în integralitatea lor" acuzațiile care i-au adus suspendarea de 90 de zile, precizând, între altele: "Deși poate fi calificată drept o farsă, refuz să cred că ar putea fi vorba de o decizie politică luată în grabă, pentru a păta o viață dedicată fotbalului sau de a distruge candidatura mea la președinția FIFA".

"Starea mea de spirit nu trebuie ignorată de nimeni. Mai mult decât injustiția sau un spirit de revanșă, este un profund sentiment de revoltă feroce care mă animă. Numeroasele mesaje de susținere care mi-au fost transmise de către asociațiile naționale membre ale UEFA și altor confederații m-au încurajat să-mi continui munca în serviciul interesului general al fotbalului. Nimic nu mă va face să renunț la acest angajament", a subliniat conducătorul fotbalului european.

Platini a respectat, totodată, termenii suspendării sale: nu a asistat la o reuniune a Comitetului Executiv al UEFA, desfășurat joi, anulându-și totodată mai multe călătorii oficiale prevăzute în agenda sa pe perioada sancțiunii, a precizat instanța forului european într-un comunicat separat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ