VANGHELIE, ridicat de pe stradă şi dus la percheziţii: Ce dracu, astea sunt comedii!

| 12 mar, 09:52

Procurorii DNA fac mai multe percheziţii în această dimineaţă la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la Primăria Sectorului 5. Sunt vizate mai multe contracte care ar fi fost acordate unei firme, începând cu anul 2007. Valoarea prejudiciului estimat de procurori este de 2 miliarde lei, iar comisioanele percepute de Vanghelie ar fi de 20%.

UPDATE. Marian Vanghelie a ajuns la sediul Primăriei Sectorului 5, unde vor avea loc, de asemenea, percheziţii în dosarul în care este cercetat. El a continuat să nege că ar avea vreo problemă cu legea.

Ziarist: Aţi fost filmat când luaţi şpagă

M. Vanghelie: Hhai, măăă... Dacă voi găsiţi asta, să nu mai vorbiţi în viaţa mea cu mine... Ce dracu, astea sunt comedii!

Ziarist: V-a luat ceasul? E adevărată suma de 90 de milioane de euro?

M. Vanghelie: Ştiţi ce înseamnă 90 de milioane? Ghiţă (deputatul Sebastian Ghiţă - n.r.) zice 400, dvs ziceţi 90, eu vă spun că nu am negociat, nu se întâmplă nimic.

Ziarist: Vă simţiţi nevinovat?

M. Vanghelie: Mă simt bine, doamnă, nu vedeţi?

Citeşte şi: Oana Mizil, ÎNSĂRCINATĂ în patru luni. Vanghelie: "Vă daţi seama!"

UPDATE. Marian Vanghelie a povestit într-o intervenţie telefonică la B1TV cum decurge percheziţia de la el de acasă.

”Sunt oameni care se ocupă și verifică tot ce este în casă, mobilier, haine... Lucrurile nu sunt foarte plăcute pentru mine. Așa e viața. Numai nebunii sunt liniștiți”, a spus Vanghelie.

El bănuiește că în totul a pornit de la un denunţ.

”Bănuiesc că pot fi niște denunțuri. Nu ați auzit că am fost prins într-un flagrant, că am conturi. Mergând pe logica simplă, cred că sunt denunțuri.(...) Suntem în țara denuțurilor, mă aștept la orice. Eu nu am probleme”, a precizat edilul, adăugând că a înțeles ”de pe postul lui Ghiță, asociatul lui Ponta” că a furat 400 de milioane de euro.

”Avem senzația, când vorbim de lucruri din astea, că toată lumea trebuie pusă la zid și împușcată. Nu ne dăm seama că o să ne vină rândul la toți. E îngrijorător, nu doar pentru persoana mea, ci și pentru tot ce se întâmplă în această țară”, a mai spus edilul.

Referitor la audierea iubitei sale, Oana Mizil, la DNA, Vanghelie a precizat că aceasta nu are nicio problemă.

”Oana Mizil nu are nicio problemă. Ea mergea din când în când la vărul meu, la magazinele lui, și el îi cerea sfaturi pe anumite probleme”, a explicat Marian Vanghelie.

Citeşte şi: Marian Vanghelie: "Nu am conturi. Am doar lucruri lumeşti, cum ar spune Patriarhul Daniel"

UPDATE. Procurorii au ridicat de la locuinţa lui Marian Vanghelie "5-6 ceasuri şi câteva înscrisuri", potrivit unuia dintre avocaţii acestuia, Cezar Bivolaru.

"Ce s-a ridicat de la dl primar... nu s-au ridicat decât câteva ceasuri, nu ştiu de ce s-au solicitat, le-au căutat, dl primar le-a predat, apar în declaraţiile de avere... Câteva înscrisuri, nu au legătură cu firmele... sunt nişte înscrisuri ale fostei soţii a dlui Vanghelie, cu un teren al mamei fostei soţii...", a declarat avocatul Cezar Bivolaru.

Citeşte şi: Victor Ponta, reacţie după ce Marian Vanghelie a fost vizitat de DNA

UPDATE. Oana Mizil, partenera lui Marian Vanghelie, a ajuns la DNA în această dimineaţă, după ce Marian Vanghelie a fost dus la percheziţie la propria locuinţă.

"Nu este nimic adevărat, am auzit şi eu... nu, n-am făcut nicio afacere, doamne iartă-mă", a spus ea înainte de a intra în sediul DNA.

Avocatul lui Vanghelie, Cristian Ene, a declarat pentru România TV că, după percheziţia de la domiciulul lui Vanghelie, acesta va fi dus şi la sediul primăriei, unde au loc de asemenea percheziţii.

Citeşte şi: Marian Vanghelie este apărat de avocatul lui Traian Băsescu

UPDATE. Marian Vanghelie a fost ridicat de pe stradă cu mascaţii şi dus acasă, unde au loc percheziţiile procurorilor, anunţă RomâniaTV.

Procurorii DNA verifică modul în care, începând din 2007 până în prezent, Primăria Sectorului 5 a acordat lucrări finanţate din bugetul public către o anumită societate comercială.

Sunt descinderi la sediul primăriei, la sediul Administraţiei Domeniului Public sector 5, la domiciliul lui Marian Vanghelie şi la sediul firmei respective.

Prejudiciul estimat se ridică la 2 miliarde de lei.

Citeşte şi: Iubita lui Marian Vanghelie, audiată la DNA. Declaraţia Oanei Mizil

DNA confirmă acţiunea într-un comunicat, anunţând că au loc percheziţii la mai multe instituţii şi firme din Bucureşti şi Ilfov.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2007 – 2015.

În cursul zilei de 12 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 9 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Citeşte şi: Reacţia PSD după ce DNA a intrat peste Marian Vanghelie

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Parchetului de pe lângă Tribunalul București și a Grupului de Lucru pentru Combaterea și Documentarea Infracțiunilor de Evaziune Fiscală și Spălarea Banilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit România TV, pe lângă casa şi primăria lui Vanghelie, au loc percheziții şi la Administrația Domeniului Public sector 5 şi sediul Callex Business Group, firma care a beneficiat de cele mai multe contracte suspecte, aceeaşi firmă ocupându-se de celebrele economate din sectorul 5.

Anchetatorii ridică documente referitoare la contracte încheiate municipalitatea sectorului 5 din 2007 încoace, prejudiciul suspectat fiind de numai puţin de 2 miliarde de lei. După finalizarea percheziţiilor, primarul Vanghelie urmează să fie adus la DNA pentru audiere.

Acasă la primar a venit şi avocatul Cristian Ene care-l reprezintă pe Vanghelie în cursul procedurilor judiciare. "Aşteptăm să începem procedura de percheziţie imobiliară, iar după încheierea acesteia continuăm la sediul primăriei şi apoi rămânem la dispoziţia autorităţilor", a declarat avocatul.

Citeşte şi: BOMBĂ. Vanghelie, săltat din aşternutul Oanei Mizil: A fost ultima noapte de dragoste

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 mar, 16:42
Mihail30
Cea mai apreciata oferta de lucru !!!
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
12 mar, 13:18
Ciprian Bran
sunt curios,in circumstantele actuale,pe Dna Rector Andronescu,senator PSD,cine o mai "garanteaza"?
afisele,cine le mai deconteaza?
12 mar, 10:52
Andrei Pop-ziarista
Grebla a fost indepartat din CCR ,cu suport tehnic inregistrari SRI
nici nu mai conteaza ce vor zice judecatorii..
acum DNA,in 2015 a gasit pe Vanghelie ca fura,inca din 2007..
posibil
parca acum s-ar fi infiintat...
se pare ca esecul arestarii lui Grebla trebuie estompat repede printr-o alta arestare,care sa abata atentia de la struti,capre,rochii etc si legile BB
12 mar, 11:02
George Scoica
bine lucrat...
se arunca pe taraba un peste colosal,langa Udrea
alte capturi mari(Sarbu,cu retrocedari,fam.Cozma,Mazare,Hertanu,etc) se amana pe termen nelimitat sau se umplu de praf...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ