Ultimele vesti bune pentru elevii din mediul rural

| 12 mar, 2014

Cele 600 de microbuze pentru transportul elevilor au o valoare de 72,3 milioane de lei, iar costul pentru combustibil și pentru salariile șoferilor va fi suportat de primării.

Vești foarte bune pentru domeniul educației: 600 de microbuze achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice vor fi livrate primăriilor începând cu luna iunie a acestui an, iar din 12 martie se pot depune noi cereri de finanțare nerambursabilă pentru proiectele care vizează infrastructura educațională. În plus, Victor Ponta a anunțat intenția Guvernului de a aloca fonduri pentru încă 400 de microbuze, care să ajute la rezolvarea problemelor elevilor navetiști.

Contractul de livrare a fost semnat recent, finalizând o procedură de achiziționare de microbuze școlare care a fost demarată în septembrie anul trecut. 40 de microbuze, cu o capacitate de 16 + 1 locuri și achiziționate la o valoare unitară de circa 26.784 (cu TVA inclus) vor fi livrate în fiecare zi, de la începutul verii. Fondurile pentru mașini au fost asigurate din vânzarea de certificate verzi pentru emisii de carbon, conform Ordonanței de Guvern 12/2003, iar acestea vor fi repartizate în județe fără a se ține cont de apartenența politică a primarilor.

Cele 600 de microbuze pentru transportul elevilor au o valoare de 72,3 milioane de lei, iar costul pentru combustibil și pentru salariile șoferilor va fi suportat de primării. În felul acesta se vor reduce cheltuielile cu decontarea abonamentelor pentru elevi și se va evita ca „băieții deștepți” din transporturi, care puneau un preț pe kilometru mai mare decât taximetriștii din Paris, să mai facă aceste abuzuri.

În plus, Guvernul a anunțat un nou proiect intitulat „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, care are finanțare din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în valoare de 150 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării până la 200 de milioane de euro, și vizează finalizarea investițiilor începute din alte surse și care stagnează din cauza lipsei de fonduri.

Mai mult, de la POS Transport și POS de Mediu au fost realocate 240 de milioane euro pentru domeniul educației, din care aproape 200 de milioane de euro vor fi repartizate în vederea finalizării investițiilor în cele aproximativ 500 de școli care nu au fost finalizate sau renovate de vechile guvernări, iar restul de 40 de milioane de euro vor fi folosite pentru continuarea investițiilor la mai multe spitale.

Demersurile întreprinse în vederea susținerii sistemului de educație denotă faptul că acest domeniu a fost definit ca prioritar, alături de sănătate, iar toate eforturile care se depun sunt cuantificabile în măsura în care ajută elevii să ajungă mai ușor la școală și să învețe în unități de învățământ renovate și modernizate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ