ULUITOR! 7% dintre români cred că de Paște se sărbătorește ...

| 11 apr, 10:11

Unul din 10 români nu ştie ce înseamnă Paştele, chiar dacă aproape 90 la sută dintre conaţionali spun că sunt religioşi. Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie a făcut un sondaj care i-a uimit pe sociologi.

Studiul IRES arată că aproape 9 români din 10 spun că sunt religioşi. Procentul nu a variat prea tare în ultimii șase ani. Sondajul mai relevă şi că tradiţia este importantă pentru români, aşa că o respectă şi în ceea ce priveşte oiceiurile legate de Paşte. Astfel, trei sferturi dintre participanţii la studiu spun că obişnuiesc să meargă la biserică.

Două treimi dintre cei chestionaţi susţin că țin postul Paştelui: 10% dintre respondenţi reuşesc să ţină post întreaga perioadă, 43% spun că postesc doar câteva zile (miercuri şi/sau vineri), iar 12% postesc în Vinerea Mare.

Citeşte şi: SÂMBĂTA MARE: De ce nu este bine să pui mâna pe sare

În ciuda acestor afirmaţii, sondajul arată că unul din cinci români nu ştie ce sărbătorim de fapt, de Paşte. Aproape toţi participanţii la sondaj spun că ţin această sărbătoare, însă doi din 10 respondenţi nu cunosc semnificaţia acesteia. În timp ce 82% spun că de Paște se sărbătoreşte învierea lui Hristos, 7% cred că sărbătorim naşterea lui Hristos, 3% dau alt răspuns, iar 4% nu ştiu sau nu îşi amintesc.

Sondajul a fost realizat în perioada 4-6 aprilie, pe un eşantion de 1.006 persoane cu vârste de cel puţin 18 ani, reprezentativ la nivel național.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ