USL mic se reface! Mircea Geoană: Vom putea semna un acord cu PNL după Paşte

| 02 apr, 14:49

Preşedintele Partidului Social Românesc, senatorul Mircea Geoană, a afirmat joi că s-au alăturat formaţiunii sale peste 20 de parlamentari şi că un acord de parteneriat pentru guvernare va putea fi semnat cu Partidul Naţional Liberal după sărbătorile de Paşte.

 

"Am constituit împreună cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceştia l-au lansat în dezbatere publică, care este acum într-o formă de actualizare şi la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga. Vom relua săptămâna viitoare, la început, dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de convergenţă şi de diferenţiere pe care un partid de stânga le poate aduce pentru o nouă majoritate şi într-un program de guvernare. Fără să avansez termene rigide, estimarea mea este că vom putea fi gata ca un acord de parteneriat pentru guvernare să poată fi semnat între PSRO şi PNL după Paşti. Acesta este graficul pe care l-am stabilit împreună cu cei de la PNL. (...) Avem şi grupuri parlamentare şi în Senat şi în Camera Deputaţilor. În clipa de faţă suntem peste 20 de parlamentari, avem discuţii pe care nu le neg. Vom continua să creştem, deocamdată avem grupuri la Cameră şi la Senat", a declarat Mircea Geoană într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu s-a ajuns într-o etapă în care să se negocieze portofolii sau funcţii şi a arătat că va da "ştiri mai actualizate", imediat după sărbătorile de Paşti, la "întrebarea care se pune direct sau indirect: când se face noua majoritate". "Ea se va face, sunt convins că acesta este un lucru aproape cert şi rolul nostru nu este atât de mult să creştem cantitativ, cât mai ales calitativ. Vă spun că am spus şi "nu" unor colegi care au dorit să vină către noi, pentru că avem şi nişte criterii pe care noi le respectăm", a susţinut Geoană.

Citeste si: Mircea Geoană se DESCOTOROSEŞTE de Vanghelie

Senatorul independent a menţionat că, până în luna septembrie, îşi impune ca obiectiv principal crearea structurilor de partid la nivelul întregii ţări.

El a anunţat în context că, la alegerile locale şi parlamentare din 2016, PSRO va avea liste proprii. "Noi nu suntem un partid care este brelocul cuiva, să-l atârne cineva la cingătoare. Suntem un partid care va avea tracţiune şi semnificaţie electorală. (...) Menirea PSD cu Ponta şi cu Dragnea care reprezentau stânga românească practic a încetat şi este obligaţia şi responsabilitatea noastră să dăm celor care sunt oameni de stânga să dăm o alternativă la actualul PSD. Acesta este de fapt obiectivul nostru strategic", a mai spus Geoană.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 apr, 08:22
Alexandru Valeriu Pantelimonv
Prostovanul tradator tot ameninta cu caricatura lui la care se vor adauga cativa ce se simt cu musca pe caciula-corupti ca el . Asta nu e o stanga ci o gasca , ca si pdl-pnl; tara are nevoie de o dreapta si o stanga autentice , care sa ofere sperante intr-o evolutie si stabilitate .
02 apr, 16:44
liviuioan
--SI---ASTAZI este 1 APRILIE--
S-a prelungit noaptea -PRESEDINTILOR-- Si spera ca si PREDOIU--joaca la dublu mixt--arbitreaza , SEFUTA--sa fie PREMIERUL LUI--a diasPORENILOR--cititori de ALMANAHE . E GREU SA STII SA-TI PORTI PROSTIA CU DEMNITATE .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ