Un apropiat al lui Traian Băsescu, ATAC dur la adresa DNA

| 18 feb, 17:21

Aurelian Pavelescu, un apropiat al lui Traian Băsescu, lansează un atac frontal la adresa Direcției Naționale Anticorupție. Prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook, liderul PNȚCD spune că DNA este pe cale să se decredibilizeze, din cauză că abuzează de cererile arestare.

"DNA este pe cale sa se decrebilizeze, ceea ce nu este de dorit. Motivul? Folosirea abuziva a arestului preventiv. Practic, pentru 90% dintre cei cercetati se cere arest preventiv, fiind exceptati cei care denunta, adica tocmai cei responsabili de savarsirea infractiunilor si de furtul banilor publici, delatorii care sunt iertati, banuiti de complicitati vinovate, de ce nu, si de denunturi nereale... Arestul preventiv a fost transformat in arma de pedepsire, dar si de santaj, fiind pervertit scopul acestuia, de masura de preventie, prin incalcarea principiului prezumtiei de nevinovatie. Nu asa, domnilor, se face justitie! Nu asa se fac probatiuni! Puteti sa faceti cercetari prin aplicarea celorlalte masuri de preventie. Nu puteti transforma Parlamentul in poligon de experienta penala, folosindu-va de ura oamenilor impotriva politicienilor. DNA nu este partid politic si nici instrument de teroare, ci institutie a statului roman, care trebuie sa se manifeste responsabil.", a scris Pavelescu pe Facebook.

Citeşte şi: Deputaţii jurişti au dat undă verde pentru o nouă arestare a ELENEI UDREA

Nu în ultimul rând, Pavelescu remarcă și decizia ICCJ în urma căreia Udrea a fost pusă în arest la domiciliu, decizie pe care o interpretează drept un prim semnal că judecătorii s-au săturat de cererile DNA de arest preventiv.

"Solutia prin care Inalta Curte a dispus cercetarea Elenei Udrea in libertate - cu arest la domiciliu - este un prim semnal ca si judecatorii s-au saturat de cererile DNA, au incetat sa mai gireze solicitarile acestora.

Doresc, mai mult ca altii, sa se faca justitie. Abuzurile si furtul din banul public nu pot fi acceptate de PNTCD, victima politica a partidelor care si-au facut campanii electorale si au distrus PNTCD prin acte de coruptie generalizata. Dar nu cu pretul sacrificarii actului de justitie, folosirii lui abuzive, cu pretul sacrificarii democratiei!", a adăugat Aurelian Pavelescu.

Citeşte şi: UPDATE : ELENA UDREA nu are voie să meargă astăzi în PARLAMENT

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ