Un asteroid de nouă mai mare decât nava de croazieră Queen Elizabeth 2 se îndreaptă spre Pământ

| 17 mai, 2013

Un asteroid denumit 1998 QE2, cu diametrul de 2,7 kilometri, se va apropia de Pământ în noaptea de 31 mai spre 1 iunie. După cum a anunţat Agenţia spaţială americană NASA, corpul ceresc va trece la o distanţă de 5,8 milioane km de suprafaţa Pământului, potrivit jpl.nasa.gov.

Este pentru prima oară când un asteroid de astfel de dimensiuni se apropie atât de mult de Pământ în ultimii 200 de ani, potrivit experţilor.

Oamenii de ştiinţă se pregătesc deja de acest eveniment, intenţionând să realizeze o sondare radar a asteroidului cu privire la compoziţia, forma şi orbita sa.

'1998 QE2 va fi o ţintă perfectă pentru observaţiile cu telescoapele radio Arecibo şi Goldstone şi ne aşteptăm la o serie de imagini radar de înaltă rezoluţie, în care se va putea vedea o mulţime de detalii de suprafaţă', a declarat astronomul Lance Benner, conducătorul ştiinţific al echipei de experţi de la observatorul Goldstone, California.

Asteroidul este de nouă ori mai mare decât nava de croazieră Queen Elizabeth 2, care poate găzdui peste 17.000 de persoane la bord. Asteroidul 1998 QE2 a fost descoperit la 19 august 1998 de către participanţii la proiectul american de căutare a asteroizilor LINEAR

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ