Un chirurg din Rm Vâlcea a tăiat cu bisturiul alt chirurg în sala de operaţii

| 16 ian, 17:40

Doi chirurgi de la Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea s-au certat sâmbătă pe seama cui are dreptul să folosească sala de operaţii, unul dintre ei tăindu-l pe celălalt cu bisturiul. Chirurgul Constantin Ploscaru a fost reţinut de procurori.

UPDATE Medicul chirurg primar Constantin Ploscaru de la Spitalul Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea a fost reținut duminică dimineața pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Vâlcea pentru mandat de arest preventiv de 30 de zile, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Autorul atacului de sâmbătă, dr. Ploscaru, a mai avut parte de o pedeapsă în urmă cu mai bine de 10 ani. În 2004, chirurgul și-a pierdut dreptul de a mai practica medicina pentru șase luni. Potrivit presei vremii, decizia a fost luată de Colegiul Medicilor din România, care l-a găsit vinovat pe medicul chirurg de „neacoradrea asistenței medicale de urgență“ în cazul unui tânăr care a murit la vârsta de 20 de ani și la care se impunea să fie făcută decompresie imediata de drenaj toracic.

 

Un conflict violent între doi medici a izbucnit sâmbătă la Secția de Chirurgie a Spitalului de Urgență din Râmnicu Vâlcea, unul dintre aceștia fiind rănit.

"Am fost solicitați să intervenim la Spitalul Județean din Râmnicu Vâlcea unde a avut loc un conflict violent între doi medici chirurgi, C.P. și E.B., în urma căruia unul a necesitat intervenții chirurgicale. Procuratura a preluat cercetarea cazului și vom reveni cu detalii pe parcursul anchetei", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Surse din cadrul anchetatorilor au afirmat că în cursul zilei de sâmbătă între medicii chirurgi Constantin Ploscaru și Emil Bărbulescu a avut loc un conflict în privința folosirii sălii de operație. Astfel, medicul Emil Bărbulescu și-a manifestat intenția de a opera un pacient care ar fi fost diagnosticat cu HIV pozitiv, fapt care l-a nemulțumit pe colegul său Constantin Ploscaru.

Potrivit surselor citate, Ploscaru a intrat în sala de operații și i-a cerut lui Bărbulescu să sisteze de urgență intervenția. Acesta a refuzat, iar, după un schimb de replici, Ploscaru ar fi luat un bisturiu cu care și-a înjunghiat lângă carotidă colegul, au explicat sursele.

Medicul Bărbulescu a fost de urgență intubat și se află la reanimare, în timp ce Constantin Ploscaru este audiat, au precizat sursele citate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 ian, 22:05
be(e)HIV(e)
Ce-i ala "HIV pozitiv" ? Dar exista si "HIV negativ" ? Sau exista numai prosti mitici la AGERPRES ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ