Un expert biblic din SUA susţine că Hristos este o invenţie a romanilor

| 10 oct, 2013

Un expert biblic american susţine că întreg creştinismul nu este decât o invenţie a aristocraţilor fostului Imperiu Roman, care l-ar fi folosit pe Hristos sub formă de propagandă.

Joseph Atwill consideră că creştinismul nu a pornit ca o religie, ci mai degrabă a fost construit ca un sistem de propagandă care să domolească supuşii Imperiului Roman, potrivit Daily Mail.

Acesta a explicat că a observat un tipar în timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului întâi, care ar conţine zeci de paralele între Iisus din Noul Testament şi împăratul roman Titus Flavius.

"Prezint concluziile studiului meu cu ambivalenţă pentru că nu vreau să fac rău creştinilor, însă este important pentru cultura noastră", a spus Atwill.

Omul de ştiinţă a adăugat că această măsură a reprezentat o schimbare în Imperiul Roman, în ceea ce înseamnă controlul asupra supuşilor săi, dupa ce metodele agresive au eşuat.

"Evreii din Palestina, care aşteptau întoarcerea războinicului Mesia, erau o constantă sursă de insurecţie violentă în timpul primului secol.

Când romanii au rămas fără metode convenţionale de oprire a revoltelor, au apelat la războiul psihologic. Atunci a fost inventată povestea unui Mesia paşnic", a spus Atwill.

Joseph Atwill îşi va prezenta teoria în Londra, pe 19 octombrie, şi susţine că toţi scepticii sunt bineveniţi să-i combată concluziile.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
21 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ