Un extract de spanac luptă împotriva apetitului exagerat

| 27 mai, 2014

Un extract de spanac 100% natural are efecte promitatoare impotriva apetitului exagerat si poate contribui la prevenirea cresterii excesive in greutate, a indicat  Universitatea din Lund (Suedia).

Charlotte Erlanson Albertsson, cercetatoare in medicina nutritiei, a dorit sa gaseasca un mod de a incetini digestia, pentru a atenua senzatia de foame intre mese. Cum ea nu se ocupa decat de molecule sintetice, a decis sa-l intrebe pe sotul ei, cercetator specializat in fotosinteza, dacaexista o molecula naturala care poate provoca satietatea, a explicat universitatea intr-un comunicat. 

Asa a ajuns la tilacoide, structuri ale frunzelor verzi despre care se crede ca incetinesc digestia lipidelor, punand la lucru intregul intestin, ceea ce duce la eliberarea suplimentara de hormoni ai satietatii. 

Cercetatoarea a ales ca sursa de tilacoide spanacul. 'Totusi, nu este suficient sa mananci spanac. Frunzele trebuie maruntite, filtrate si centrifugate pentru a elibera tilacoidele din celule, pentru ca organismul nostru nu le poate separa direct', se precizeaza in comunicatul universitatii. 

Astfel, 15 persoane care au luat in fiecare dimineata pudra de spanac diluata in apa au afirmat ca le-a fost mai usor sa reziste tentatiilor pe parcursul diminetii sau al dupa-amiezii, dificil de invins pentru cei care vor sa-si tina sub control greutatea. 

Cei 15 'au constatat ca le e mai usor sa se limiteze la trei mese pe zi, in comparatie cu grupul de control, care a baut o solutie fara substanta activa', se mentioneaza in comunicat. Mai mult, primii 15 aveau si niveluri mai ridicate de hormoni ai satietatii in sange. 

Ramane de descoperit ce substanta anume genereaza aceste efecte, intrucat tilacoidele din spanac contin 'sute' care ar putea determina atenuarea senzatiei de foame, afirma cercetatoarea suedeza.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ