Un liceu din Bârlad a câştigat 100.000 de dolari pentru dotarea instituţiei cu panouri solare

| 21 ian, 2014

Un liceu din România a câştigat luni seară  premiul la categoria „Global High School”, pentru Europa,  în cadrul premiilor anuale „Zayed Future Energy Prize” din Emiratele Arabe Unite.

Liceul „Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad primeşte 100.000 de dolari pentru un proiect prin care instituţia va fi dotată cu panouri solare, care vor face instituţia independentă energetic. Premiul a fost ridicat de o delgaţie a liceului format din directoarea Tiţa Chiru, profesoara Nicoleta Croitoru şi eleva Roxana Frunză.

„Noi am aplicat în această vară, am aflat de acest premiu la sfârşitul anului scolar 2012 - 2013 de la o fostă elevă al liceului nostru, care a absolvit în 2007. Echipa de proiect a fost formată din patru elevi: eu, Mihaela Iftemie, Blinda Alexandru şi Alexandru Postolache. Am lucrat la acest proiect pe parcursul verii şi la inceputul lunii august am completat formularul de înscriere pe care l-am găsit pe site-ul Zayed Future Energy Prize. Au fost multe şcoli în concurs, nu ştim exact câte şcoli au aplicat, dar noi am fost în finală cu Queen Elizabeth II, Isle of Man”, a declarat pentru gândul Roxana Frunză, elevă la Liceul „Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ