Un mituitor din dosarul judecătoarelor şpăgare, reţinut pentru trafic de droguri

| 22 mai, 2014

Tony Viorel Iaparnicu, unul din mituitorii judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, a fost ridicat joi din incinta Curţii de Apel Bucureşti şi dus la sediul DIICOT, unde procurorii au dispus reţinerea lui pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de droguri.

El va fi dus în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Tony Viorel Iaparnicu (43 de ani) a fost pus sub acuzare pe 30 aprilie, alături de Gheorghe Lae (40 de ani), pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Anchetatorii susţin că, în perioada februarie 2014 - aprilie 2014, Tony Viorel Iaparnicu împreună cu alte cinci persoane a constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de mare risc (heroină).

Substanţa halucinogenă era adusă din Bulgaria şi comercializată pe raza municipiului Bucureşti, iar furnizorul din ţara vecină este cetăţeanul bulgar Ivanov Simeon Dimitrov (30 de ani), pus şi el sub acuzare.

De altfel, cetăţeanul bulgar a fost prins în flagrant în data de 7 mai, când a introdus în România şi a transportat pe teritoriul ţării noastre aproape 800 de grame de heroină, iar un alt membru al grupării a fost prins cu 1,5 kilograme de heroină.

Pe 8 mai, procurorii DIICOT au reţinut 11 persoane, printre care se află atât furnizorul drogurilor, cetăţeanul bulgar Ivanov Simeon Dimitrov, cât şi unul dintre liderii reţelei, Gheorghe Lae.

În acest caz, instanţa a dispus arestarea preventivă a şapte membrii ai grupării, faţă de alţi patru dispunând măsura controlului judiciar.

Tony Viorel Iaparnicu s-a sustras urmăririi penale încă din data de 7 mai.

Joi, el a fost depistat la Curtea de Apel Bucureşti, unde se afla în calitate de inculpat, fiind judecat pentru comiterea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în dosarul în care au fost trimise în judecată pentru corupţie judecătoarele de la Tribunalul Bucureşti, Antonela Costache şi Viorica Dinu.

Procurorii DNA au reţinut că, la sfârşitul anului 2012, Tony Viorel Iaparnicu a încercat să obţină soluţii favorabile în două dosare penale privind infracţiuni de trafic de droguri.

Concret, el dorea să obţină punerea în libertate a persoanelor arestate cumpărând influenţa judecătoarei Viorica Dinu.

Astfel, Tony Viorel Iaparnicu a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro şi, în urma pretenţiilor ridicate de complicii magistratului, s-a oferit să dea chiar şi suma de 30.000 de euro pentru intervenţia judecătoarei Dinu pe lângă colegii de la Tribunalul Bucureşti şi cei de la Curtea de Apel Bucureşti.

Tony Viorel Iaparnicu a fost ridicat joi din sala Curţii de Apel Bucureşti, în baza unui mandat de aducere şi condus la sediul DIICOT - Structura Centrală, iar procurorul de caz a dispus reţinerea lui pe o durată de 24 de ore, urmând a fi formulată către instanţă propunerea de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ