Un suspect de terorism a fost prins la Arad. Fabrica bombe artizanale după un manual luat de pe internet

| 20 dec, 2013

Unul dintre suspecţii de acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive din Timişoara a fost prins în flagrant delict de către poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara şi Arad şi procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Timişoara, pe baza informaţiilor furnizate de SRI.

Vineri după-amiază, poliţiştii au prins în flagrant un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Ghioroc, judeţul Arad, suspectat de producerea şi deţinerea de mijloace distructive şi substanţe chimice, de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător, în scop terorist. În paralel, au fost efectuate şapte percheziţii pe raza judeţului Arad şi în municipiul Bucureşti, fiind identificate şi ridicate două dispozitive explozive improvizate şi alte substanţe periculoase deţinute de persoanele cercetate şi au fost puse în aplicare cinci mandate de aducere.

Pentru probarea activităţii infracţionale a acestora, la acţiuni au participat şi poliţişti de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Din investigaţiile efectuate a reieşit că, în perioada august - decembrie a.c., tânărul arădean ar fi iniţiat un grup infracţional specializat în confecţionarea unor dispozitive explozive improvizate, de natură a pune în pericol viaţa şi integritatea corporală. În cadrul grupării ar fi fost recrutate alte persoane cu abilităţi şi cunoştinţe tehnice necesare confecţionării unor asemenea dispozitive.

Suspecţii au fost conduşi la sediul DIICOT - ST Timişoara, în vederea audierii, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, furnizarea sau, după caz, producerea de mijloace distructive, substanţe toxice, materiale chimice, microorganisme sau alte substanţe sau mijloace vătămătoare de natură să pună în pericol sănătatea oamenilor, a animalelor şi a mediului înconjurător, în scop terorist.

Anterior, DIICOT anunţase că trei persoane sunt cercetate pentru acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Timişoara, după o sesizare din partea SRI.

'Urmare a sesizării, procurorii DIICOT Timişoara, împreună cu lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, efectuează cercetări faţă de trei învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acte de terorism şi nerespectarea regimului materialelor explozive, (...) existând suspiciunea că aceştia ar fi acceptat ca aceste dispozitive explozive improvizate să fie utilizate în spaţii publice', se arăta într-un comunicat de presa.

Tag-uri: DIICOT, terorism
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ