Una din două mașini, pericol pe șosele

| 06 sep, 18:00

Una din două mașini oprite în trafic de inspectorii Registrului Auto Român are grave defecțiuni tehnice. Este concluzia ce reiese dintr-un raport recent realizat în urma verificărilor mașinilor în primele șase luni ale acestui an.

Din păcate nu doar lipsa de autostrăzi ne pune în pericol, ci și starea tehnică a mașinilor din parcul auto autohton. Dacă mai era nevoie de o confirmare în acest sens, aceasta a venit de la Registrul Auto Român care a realizat verificări pe mai bine de 33.000 de mașini în trafic, în primele 6 luni ale acestui an.

Rezultatele sunt îngrijorătoare. Din numărul total de mașini verificate, aproape jumătate dintre acestea au fost declarate neconforme. Adica prezentau grave probleme tehnice. Practic, una din două mașini oprite pentru verificări avea probleme tehnice.

Cele mai grave defectiuni au fost  direct legate de sistemele vitale ale unei mașini. Vorbim de instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, de gradul de uzură al anvelopelor, precum si sistemul de franare sau directie.

Suplimentar, în urma verificărilor, nici urmele vizibile de rugina nu au fost "iertate", asa ca uitandu-se atent la praguri, la aripi si la portiere, inspectorii RAR au observat urme extrem de vizibile de rugina.

Controlul tehnic în trafic este un control inopinat. Vehiculele sunt verificate în trafic după o procedură specifică.ce are ca scop principal cresterea gradului de siguranta pe sosele.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ