UPDATE: ELENA UDREA schimbă piesele pe tabla de şah. Se fac PRESIUNI în dosarul GALA BUTE

| 28 mar, 11:13

Avocații Elenei Udrea au depus o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii, prin care arată că procurorii DNA fac presiuni asupra unor denunțători din dosarul ”Gala Bute”, pentru a le influența astfel mărturia.

Avocații au sesizat CSM cu privire la anumite nereguli pe care procurorii le-au comis în cazul fostei candidate la prezidențiale. Aceștia cer să se declanșeze o anchetă prin care să se stabilească dacă procurorii DNA au respectat principiul corectitudinii în acest dosar.

Avocații vorbesc și de anumite presiuni care se fac la adresa a doi inculpați aflați în arest, Rudel Obreja şi Tudor Breazu.

”Luni, la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în „Gala Bute”, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar şi promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se doreşte adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepţia publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber”, se arată într-un mesaj pe pagina de facebook a Elenei Udrea

Susțin avocații Elenei Udrea că DNA încearcă să realizeze o poveste a  acuzațiilor. În ședința de judecată care a vizat prelungirea arestului preventiv, procuroii au prezenta o trunchiere a celor declarate de către denunțători în fața instanței, atunci când au avut loc confruntările, mai spun avocații.

Mai mult, aceștia afirmă că au chiar și indicii potrivit cărora cererea procurorilor a fost  judecată de un judecător de drepturi și libertăți care ține cont mai mult de ceea ce zice acuzarea și nu apărarea.

De asemenea, soluția în cadrul Udrea, ar fi fost dată judecătorului într-un plic, conchid avocații.

”Momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător. Practic, se încalcă foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent. E clar că luni s-a venit cu o soluţie în plic”, se arată în postarea de pe rețeaua de socializare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mar, 13:46
tom
Cum adica, "justitiuca independentuca" , creatia pedele, se poate sa va faca asa ceva?? Judecator numit, solutia in plic, o, nu se poate, noi care aveam cea mai independenta justitie, de eram laudati si de America?!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ