USL a depăşit recordul FSN. Este cea mai mare majoritate parlamentară de dupa 1990

| 03 feb, 2014

USL incepe anul prezidential cu o majoritate parlamentara nemaintalnita in istoria post-decembrista a Romaniei, scrie stiripesurse.ro.

Senatorii si deputatii din USL intrec numeric cea mai mare majoritate din Romania dupa 1989, cea a FSN. In frunte cu Ion Iliescu si Petre Roman, inca nescindati, FSN obtinea la alegerile parlamentare din 1990 un scor urias in Parlament. Victor Ponta si Crin Antonescu i-au intrecut.

Astfel, daca FSN avea 76,47% din senatori, acum USL are 77,8% si numarul va creste dupa ca PSD-UNPR ii va lua si pe ultimii PPDD-isti.

In Camera Deputatilor, situatia e si mai tragica pentru Opozitie. FSN avea 66,4% iar USL are 75,61% si mai sunt o sumedenie de PPDD-isti de racolat.

Opozitia, aproape de dezastru

Situatia Opozitiei este dramatica si se anunta vremuri inca mai grele. Macinata de lupte interne si rupta in cinci partide (PDL, PMP, FC, PNTCD, Noua Republica), balanta la USL este aproape inexistenta.

La Senat, Opozitia deja nu mai poate depune o motiune simpla. Pentru un astfel de demers ar avea nevoie de semnaturi de la o patrime din numarul total al senatorilor, adica de 43 de semnaturi. PDL plus UDMR plus PPDD au impreuna, in acest moment, doar 38 de senatori si situatia va fi si mai drastica.

De asemenea, fara voturile UDMR, PDL nu poate sa depuna singur la CCR o sesizare de neconstitutionalitate, demers pentru care este nevoie de 25 de semnaturi.

In acest context, PSD+UNPR vor continua sa racoleze din Opozitie.

Tag-uri: parlament, pdl, psd, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ