Sondaj: 42% dintre români ar vota cu PSD+UNPR+PC dacă duminică ar fi alegeri pentru PE

| 04 feb, 2014

Românii ar vota în proporţie de 42% cu PSD+UNPR+PC dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, potrivit unui sondaj realizat de Avangarde şi dat publicităţii marţi.

Potrivit sondajului, 20% dintre respondenţi au afirmat că ar vota cu PNL şi 18% - cu PDL, cu UDMR 5%, PP-DD şi MP - 4%, PRM - 3%, Alianţa D.A. - 2%.

În ceea ce priveşte modalitatea de a candida la europarlamentare, 45% dintre cei chestionaţi din electoratul USL au fost de părere că PSD şi PNL ar trebui să meargă separat la scrutin, iar 55% consideră că cele două partide ar trebui să candideze împreună, sub sigla USL.

Cercetarea a fost realizată în perioada 12-20 ianuarie pe un eşantion de 1.500 persoane adulte de 18 ani şi peste, reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare maximă tolerată de +/-2,53%, pentru un interval de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ