PSD pune mâna pe lopată, oamenii lui Băsescu se ţin de chermeze

| 03 feb, 2014

Codurile portocalii de viscol şi zăpadă au trecut. Nu însă şi efectele pe care le-au lasat în urmă, căderile masive de zăpadă ducând la blocarea a mii de drumuri şi gospodării.

Desigur, în primă fază, intervenţia autorităţilor a fost centrată în jurul obiectivelor prioritare legete de salvarea vieţilor oamenilor surprinşi de căderile masive de zăpadă precum şi de deblocarea drumurilor aflate sub nămeţi.

Odată depăşite pericolele iniţiale, acţiunile autorităţilor şi ale voluntarilor s-au concentrat în jurul deblocării obiectivelor importante din oraşe. Astfel, PSD a organizat o serie de acţiuni în teritoriu pentru susţinerea acţiunilor de deszăpezire.

Sâmbătă, ministrul delegat pentru Învăţământ Superior şi Cercetare, Mihnea Costoiu, alături de viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, au participat la o activitate de înlăturare a zăpezii, împreună cu 150 de studenţi. Zona în care s-a intervenit este una prioritară: perimetrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Prof. Dr. Panait Sârbu (Maternitatea Giuleşti) şi în apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 168 şi a Gradiniţei nr. 81, situate pe Strada Alizeului nr. 9. Tot sâmbătă, deputatul şi preşedintele TSD Mihai Sturzu, împreună cu câteva zeci de tineri de la Organizaţia de Tineret a PSD Buzău, a ajutat la deszăpezirea gospodăriilor izolate din satele comunei Smeeni.

În timp ce social-democraţii dădeau la lopată zăpada troienită, Partidul Mişcarea Populară cu Elena Udrea proaspăt înregimentată organiza o petrecere la Sighişoara. Fosta consilieră prezidenţială a renunţat la croşetat şi la dat cu mopul, acţiuni care nu i-au adus deloc beneficii în planul imaginii şi s-a apucat de petreceri unde măncarea şi băutura sunt la loc de cinste.

Pentru orice român de bun-simţ, contrastul între atitudinea sfidătoare a PMP-iştilor şi umărul pus de către tinerii social-democraţi la acţiunile de deszăpezire nu poate decât să ridice serioase semne de întrebare. Nu a cerut nimeni ca membrii PMP – atâţi câţi sunt – să pună mâna pe lopeţi pentru a ajuta la deszăpezirea românilor aflaţi în necaz. Însă a organiza chermeze şi serate dansante când mii de români sunt năpăstuiţi este deja prea mult.

Aşa se face că oamenii lui Traian Băsescu din PMP au început cum nu se poate mai prost noul an. Momentele festive îşi au rolul lor, dacă se îndeplinesc cel puţin două condiţii – să ai în mod real ce sărbători şi să nu sfidezi regulile bunului simţ care spun că, atunci când semenii tăi suferă ca urmare a căderilor abundente de zăpadă, un minim de decenţă se impune. PMP nu respectă niciuna dintre aceste reguli fiindcă e o formaţiune care nu a trecut niciun test electoral şi supravieţuieşte numai datorită acţiunilor de campanie ale lui Traian Băsescu, iar unui om politic epatant precum Elena Udrea este dificil să pretinzi respectarea bunelor moravuri.

Dacă va continua în acelaşi ritm, PMP riscă să dispară de pe scena politică încă înainte de a-şi măsura potenţialul în alegeri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ