Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan deschid lista candidaţilor PSD la europarlamentare

| 06 feb, 2014

Europarlamentare 2014. Partidul Social Democrat decide astazi in cadrul Comitetului Executiv National lista de candidati cu care va intra in batalia electorala pentru Parlamentul European.

Echipa cu care PSD se prezinta la alegerile europarlamentare contine politicieni cu experienta, care au performat in Parlamentul European, precum Corina Cretu, Catalin Ivan, Daciana Sarbu, din ministri importanti precum Ecaterina Andronescu, Ioan Mircea Pascu, Dan Nica, din tineri profesionisti de perspectiva, precum Sorin Moisa si inclusiv din nume recunoscute la nivel european, precum artistul Damian Draghici, scrie RomâniaTV.net.

Diversitatea, combinatia dintre tinerete si experienta, dar si echilibrul, fac din aceasta echipa de candidati una dintre cele mai consistente de pana acum.

Misiunea asumata de social-democrati este aceea de a lupta pentru eradicarea politicilor de austeritate promovate de popularii europeni si de a apara drepturile cetatenilor romani in UE.

Social-democratii, care merg in aceste alegeri alaturi de PC si UNPR, isi propun obtinerea unui scor de peste 35%. De altfel, majoritatea sondajelor de opinie din ultima perioada situeaza PSD in fruntea optiunilor electoratului, in jurul scorului de 35-40%.

Pe prima pozitie in echipa cu care PSD merge in fata electoratului se afla Corina Cretu, vicepresedinta a Grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European. Aceasta este cunoscuta pentru lupta impotriva extremismului, discriminarii si denigrarii cetatenilor romani in Uniunea Europeana.

Corina Cretu este urmata de Ecaterina Andronescu, vicepresedinta PSD, ministru al Educatiei in mai multe Guverne, parlamentar cu o bogata experienta, aceasta detinand doua mandate de rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Pe pozitia a treia il regasim pe actualul lider al delegatiei PSD din PE, Catalin Ivan, cunoscut de asemenea pentru promovarea imaginii Romaniei in Europa, sanctionarea derapajelor la adresa romanilor, precum si pentru eforturile repetate in ceea ce priveste o alocare cat mai substantiala de fonduri europene Romaniei.

Ministrul Dan Nica ocupa pozitia a patra pe lista candidatilor social-democrati. Activitatea sa in cadrul ministerului Comunicatiilor a vizat atat deblocarea a peste 2000 de dosare pentru accesarea fondurilor europene, cat si dezvoltarea si coordonarea unor proiecte de infrastructura comunicationala.

Pe pozitia a cincea il regasim pe Damian Draghici, senator UNPR si consilier onorific al premierului Victor Ponta pe problemele comunitatii rome. Draghici s-a implicat in numerose campanii nationale si internationale pentru egalitatea drepturilor si a sanselor, fiind o personalitate respectata in Parlamentul European.

Deputatul PC Maria Grapini ocupa pozitia a sasea. Aceasta s-a remarcat, in calitate de ministru delegat pentru IMM-uri si Tursim, in activitatile de sustinere a IMM-urilor si promovare a turismului romanesc. Este cunoscuta, de asemenea, pentru organizarea programului „Femeia antreprenor", prin intermediul caruia femeile care doresc sa inceapa o afacere pot beneficia de sprijin de 10.000 de euro din partea statului.

Pe locul sapte se plaseaza europarlamentarul Daciana Sarbu, care, prin activitatea sa in PE, a obtinut sprijin pentru agricultura bio si agricultura traditionala, cu accent pe potentialul Romaniei. Totodata, este un cunoscut activist pentru imbunatatirea legislatiei privind promovarea unui stil de viata sanatos.

Europarlamentarul Ioan Mircea Pascu, care ocupa pozitia a opta, are o larga experienta in domeniul apararii, relatiile externe si securitatea Uniunii Europene. In calitate de vicepresedinte al Comisiei pentru afaceri externe si al Delegatiei pentru relatiile cu NATO, a lucrat pentru un rol mai puternic al UE si al Romaniei pe plan international.

Pe pozitia a noua o regasim pe europarlamentara PSD Viorica Dancila. Prin actiunile sale in PE, Dancila a urmarit obtinerea de fonduri pentru agricultorii romani si reglementarea programelor de ajutorare a persoanelor defavorizate.

Locul zece este ocupat de Sorin Moisa, consilier politic al Delegatiei CE in Romania si director adjunct de cabinet al comisarului european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, este un specialist cu experienta, contribuind la cunosterea aprofundata a politicilor europene.

Europarlamentarul Victor Bostinaru, situat pe locul unsprezece, este de asemenea cunoscut pentru eforturile intreprinse in ceea ce priveste obtinerea de fonduri UE, acesta luptandu-se pentru extinderea perioadei de accesare a banilor europeni, precum si pentru o politica de coeziune mai puternica, in avantajul Romaniei.

Pe pozitia a 12-a in lista candidatilor PSD, Claudiu Ciprian Tanasescu, s-a remarcat prin actiunile sale in PE din sfera sanatatii: cresterea accesului populatiei la diagnostic si tratament, reducerea inegalitatilor si a cazurilor de excludere sociala ca urmare a bolilor, totul cu accent special pe situatia Romaniei.

Locul 13 in echipa PSD este ocupat de Claudia Tapardel, tanar politician cu experienta in administratia publica, actual Consilier General al Municipiului Bucuresti.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ