Corina Creţu: Nu vom accepta niciodată să fie atinsă demnitatea românilor din afara ţării

| 08 feb, 2014

PSD nu va accepta niciodată să fie atinsă demnitatea românilor din interiorul şi din afara graniţelor ţării şi va continua să-i apere şi să-i protejeze în interiorul Parlamentului European, a declarat, sâmbătă, europarlamentarul social-democrat, Corina Creţu, noteză Agerpres.

'Lupta noastră de apărare a românilor în interiorul ţării şi în afara ei - vrem să continuăm în PE să-i apărăm şi să-i protejăm pe români, să cerem respectul pe care ni-l datorează europenii. Noi, cei din PSD i-am apărat în toată această perioadă pe românii care, din păcate, în ultima perioadă, au fost ţinte ale unui discurs extremist, naţionalist şi al denigrării în unele ţări. De-a lungul timpului ne-am opus acţiunilor sistematice de defăimare a românilor în Italia, guvernată la acea vreme de Berlusconi, am condamnat constant acţiunile populist-xenofobe promovate de politicieni iresponsabili din Marea Britanie, Franţa sau Olanda. Nu vom accepta niciodată să ne fie atinsă demnitatea, să fim ţapi ispăşitori pentru erorile şi eşecurile unora sau altora dintre cei care guvernează în ţările în care românii - bucurându-se de statutul lor de cetăţeni europeni - aleg să trăiască şi să muncească', a spus Corina Creţu la forumul ''O voce puternică a României în Europa - building a stronger Europe' organizat de PES activists România, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că demagogia, populismul, xenofobia, atitudinile rasiste sunt 'o ruşine' pentru Europa secolului XXI, Europa fiind continentul pe care s-a născut ideea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a egalităţii între oameni şi în faţa legii.

'Alegerile europarlamentare sunt importante pentru noi ca partid nu numai pentru că avem şansa să ne mărim numărul de europarlamentari, să consolidăm echipa noastră de europarlamentari care va reprezenta România la Bruxelles şi la Strasbourg, dar avem o şansă unică de a participa activ la construcţia unui nou model economic european, bazat de stimulare, pe creştere economică şi politici sociale. Deja state europene dau ca exemplu România pentru faptul că a renunţat la austeritate şi a demonstrat că se poate guverna şi se poate obţine creştere economică şi fără tăieri de pensii', a pmai spus europarlamentarul social-democrat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ