Vârful de lance al PSD în alegerile pentru PE intră în război cu populiștii

| 07 feb, 2014

Pregătirile pentru alegerile europene au intrat în sfârșit și în România în linie dreaptă, partidele începând să își finalizeze listele cu care se vor prezenta în fața alegătorilor pe 25 mai.

Situat pe locul întâi în toate sondajele de opinie care măsoară intențiile de vot, PSD este și primul partid care a definitivat garnitura de candidați pentru posturile de europarlamentari ce revin României în Legislativul european, așezând-o în fruntea listei pe Corina Crețu.

Actual europarlamentar social-democrat, Corina Crețu s-a distins prin activitatea susținută desfășurată în Parlamentul European, în apărarea intereselor României și a drepturilor la care cetățenii români sunt îndreptățiți. Ceea ce nu este lucru ușor, ținând cont că a avut o ”concurență” acerbă, europarlamentarii PSD ocupând primele locuri în clasamentele iniţiativelor de la Strasbourg și Bruxelles, conform unei statistici dată publicităţii de platfoma VoteWatch Europe.

Dincolo însă de activitatea desfășurată ca europarlamentar, Corina Crețu este în mod indubitabil unul dintre cei mai activi politicieni români în raport cu apărarea drepturilor românilor la liberă circulație, în contextul discursului anti-imigrație tot mai virulent practicat de o parte a mass-media și a politicienilor din state precum Marea Britanie sau Olanda. Astfel, chiar în ziua în care europarlamentara PSD devenea cap al al listei social-democrate pentru alegerile europarlamentare, Huffington Post a publicat un articol, în care Corina Crețu critică vehement tonul și modul în care se desfășoară dezbaterea din Marea Britanie privind imigranții.

"Uniunea Europeană a fost creată ca un instrument pentru depăşirea divizărilor şi urii, pentru stimularea creşterii şi prosperităţii pe întregul continent', continuă Corina Creţu, potrivit Huffington Post. Uniunea Europeană 'nu a fost creată ca un club pentru ţările bogate, unde acestea să-şi contemple bogăţia şi să elaboreze modalităţi suplimentare de a-şi extinde influenţa... ea (UE) există pentru a integra state mai sărace şi pentru a le stimula progresul, sporind astfel prosperitatea în întreaga Europă şi oferind din ce în ce mai multor cetăţeni europeni şansa de a se bucura de un nivel mai ridicat de trai", argumentează Corin Crețu. "Asemenea principii generoase par să fi fost aproape uitate, în ochii oricăruia citeşte presa britanică din ultimele câteva luni", observă eurodeputata. Corina Crețu demontează apoi punct cu punct pseudo-argumentele utilizate de către politicienii extremiști și tabloidele din Marea Britanie împotriva imigrației. "Trăim într-o economie liberă; suntem guvernaţi de principiul liberei circulaţii a forţei de muncă. Oricine îşi poate încerca norocul pentru a găsi un loc de muncă în orice ţară membră a UE, atât timp cât corespunde exigenţelor şi respectă legea”, arată Corina Creţu, precizând că dreptul la asistență socială nu poate fi îngrădit atât timp cât imigranții respectă legea.

În încheiere, merită observat că demersul Corinei Crețu contrastează pregnant cu absența oricăror luări de poziție critice din partea democrat-liberalilor împotriva discursului extremist, profund anti-european, practicat în Marea Britanie sau alte țări europene de politicieni care încearcă să câștige voturi și să își ascundă propriile eșecuri, punându-i la zid pe imigranții români. Ca urmare, modul dedicat în care Corina Creţu reprezintă cauza românilor este un argument suplimentar în favoarea listei PSD, fiind clar de acum că social-democrații sunt singurii care se bat cu adevărat pentru respectarea drepturilor concetăţenilor lor în Europa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 feb, 2014
pemnsionar
Ce a facut doamna asta ca si ceilalti, ca noi din tara sa o ducem cu ceva mai bine ca pana in 1989?????NIMIC AU LUAT SALARIUL DE 7000 EURO.
07 feb, 2014
tutururu
Ce-i mai lauzi pe PSD-isti si mai ales pe Cretu. Acum aud prima data ca aceasta individa este cea mai "vocala" europarlamentara. Dar tu, ziarist "independent " ce esti , de Monica Macovei ai auzit ? Parca ar fi obtinut niste "laude" pt. activitatea ei. Ce zici, este sau nu adevarat ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ