USL a renăscut: PSD-UNPR-PC şi PLR au semnat declaraţia de constituire a USL 2.0

| 14 noi, 2014

Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC şi PLR au semnat, vineri, declaraţia politică de constituire a Uniunii Social-Liberal 2.0.

Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a deschis ceremonia de semnare a declaraţiei. "Un mesaj pentru cei 7,4 milioane de români care, cu votul lor, au spus că vor să se încheie un regim odios, un mesaj pentru românii oprimaţi de guvernul Boc-Băsescu, pentru cei rămaşi în acei ani fără locurile de muncă, pentru cei care la alegerile din 2012 au votat USL: Suntem azi aici pentru a garanta că obiectivele programulu social şi economic al USL continuă. USL s-a oprit pentru puţin timp, dar toate obiectivele au fost continuate de guvernul Ponta", a spus Dragnea.

El a fost urmat de preşedintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu: "La aceste alegeri prezidenţiale, avem un candidat ce are de departe prima şansă să devină preşedintele României. Victor Ponta are nevoie de o forţă politică solidă în spatele lui. Împreună am discutat în aceste zile şi am convenit să refacem USL care să aplice politici orientate către piaţă, să punem în valoare individul, iniţiativa şi creativitatea lui, dar să nu neglijăm reposansabilitatea socială. Formula reprezintă un echilibru foarte bun între politicile liberale şi cele social-democrate şi reprezintă o soluţie pentru viitor".

Citeşte şi: Proiectul USL continuă. Partidul lui Tăriceanu semnează un protocol cu alianţa PSD-UNPR-PC

Victor Ponta a luat şi el cuvântul: "Pe 5 februarie 2011 am fost unul dntre cei care au semnat pactul de înfiinţare al USL. Indiferent unde voi fi, voi fi mândru că am participat la cel mai important proiect politic pentru România, USL. În această seară sunt încă mai bucuros pentru că în 2010 dl. Traian Băsescu a spus că niciodată nu se va face USL, şi s-a făcut. Azi Klaus Iohannis a spus că USL a murit. Mie mi se pare că suntem foarte vii. Şi asta pentru că USL nu a fost un proiect făcut pentru nişte oameni, pentru ca unul, cinci, zece dintre noi să aibă anumite funcţii. Am avut două promisiuni esenţiale: să punem capăt unui regim politic nu doar al lui Traian Băsescu, ci şi al lui Blaga, Ungureanu, Anastase, Boc, pe care acum îi vedem sperând să revină la putere într-un fel sau altul. Aici le spun tuturor românilor care au crezut în proiectul USL că vom face o Românie puternică, aşa cum am promis".

 

Potrivit România TV, partidele componente se revendică drept continuatoare a Uniunii Social-Liberale şi vor adopta un nume apropiat cu al acesteia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ